Skocz do zawartości

e87 jak sprawdzic czy wtryskiwacze są dobre?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
silnik drzy na biegu jałowym.mechanik dal mi jakiś papierek na którym jest pokazane ze coś jest nie tak. ale nie jest pewien
Opublikowano
  • Autor

cylinder 1 -2,37

cylinder 2 -1,53

cylinder 3 -1,24

cylinder 4 -5,10

Opublikowano
widać od razu żę na 4 cyindrze jest zbyt mała dawka jesli dobrze pamietam, wtrysk nie dolewamco powoduje niestabilną prace silnika ,pierwszy też ma dośćduża rozbierzność ,lecz nie wiem w jakim przedziale jest akceptowalna różnica.
Opublikowano
Korekcje sa do bani

Z3 Coupe jest

Z4 Coupe jest

Opublikowano
Dobrze przepisałeś te wartości? Wszystkie korekcje masz ujemne?
Opublikowano

Wartość 5 na plusie oznacza niepracowanie danego cylindra.

Sprawdzenie wtrysków tylko na maszynie po uprzednim demontażu. Wszelkie sprawdzania kompem nie są miarodajne. Tak naprawdę komp pokazuje korekcję w dawkowaniu i prędkość poszczególnych cylindrów a nie sprawność wtryskiwaczy. Wystarczy że ktoś nie zakodował wtrysków po wymianie aby te wartości były duże.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Przy takich rozbieznosciach to silnik powinien falowac i to bogato i wywalic bledy - masz cos z tych rzeczy?

Ile autko ma przebiegu?

Opublikowano
  • Autor

na 4b cylindrze jest +5.10

objawy to drgający samochod na postoju teraz to nawet lekko falują obroty

Opublikowano
  • Autor
przebiegu ma 180 000
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Miedzy 2gim i 3im rozbiznosc jest znikoma ale 1szy duzo od nich odbiega a 4ty nie zyje

Po tym odczycie widac iz nie jest to naturalne zuzycie

Ja bym zwrucil baczna uwage na pompe wtryskowa bo przypuszczam iz tam cos sie obciera tworzac opilki ktore 1szy wtrysk przytkaly a 4ty zatkaly na aman

Opublikowano
  • Autor
gdzie w lubelskim najlepiej w okolicy Lublina można oddać samochód do naprawy wtrysków?
Opublikowano
W Lubartowie jest serwis. Byłem u nich kilka lat temu z ciężkim przypadkiem pompy i wtryskami. Wszystko sprawnie zrobili.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
z objawów jest jeszcze to że przy małych obrotach np na 4 biegu gdy chcę dodać gaz samochód szarpie,dławi się
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
A jak wygląda kwestia wymiany wtryskiwaczy w E81 123d? Przymierzam się powoli do wymiany na wydajniejsze i zastanawiam się, czy dam radę to zrobić samemu, czy trzeba coś kodować w komputerze, czy potrzebne są jakieś specjalistyczne narzędzia i ogólnie czy dużo z tym zabawy ;)