Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, moje bmw ktore ostatnio zakupilem nie ma odpowiedniej mocy jak na 150 km, myślę że chodzi na jakieś 130, byłem u mechanika i z miejsca stwierdził że do wymiany separator oleju wraz z całym osprzętem kable itp... pod komputerem wykazał wiele błędów mianowicie obydwie sondy, czujnik położenia walka, przepływomierz i coś tam jeszcze, gość nie był pewny ale jego zdaniem zostało to spowodowane właśnie przez ten separator. Może ktoś się lepiej orientuje ? Dodam jeszcze ze czasem puści dymek z tyłu ale to czasami, czy jest to spowodowane tym separatorem ? Silnik oleju nie bierze a po wyjeciu bagnetu jest nadal czysty a po wymianie zrobiłem ok 1000km. Ostatnio wymieniłem swiece do których poprzedni właściciel nie zaglądał chyba ze 3 lata tuż po tym silnik zapalił na strzala i wydawało by się jakby był w świetnej kondycji po chwili sam z siebie zgasł... gdy zapaliłem go jeszcze raz było już gorzej... co do zapachu benzyny to śmierdzi dookoła jak cholera i w środku i na zawnatrz pali mi trochę więcej niz powinien, dodam jeszcze ze jest to sama benzynka gazu nigdy nie było . Proszę o pomoc jestem dość młody w tym temacie, z góry dzięki pozdrawiam !
Opublikowano

często błedy są z sobą połączone i jedna usterka powoduje wyskakiwanie kilku błedów

podjedż do kogoś kto orientuje się na BMW i umie posługiwać się kompem

samo czytanie błędów to za mało

trzeba zobaczyć jak działają czujniki na live data i wtedy postawić diagnozę

odmę trzeba wymienić bo jak jest uszkodzona,to ciągnie olej do kolektora ssącego

przewody od odmy trzeba zobaczyć w jakim są stanie,często wystarczy przemycie ich

jak chcesz dłużej pojezdzić BMW,to zainstaluj INPE na laptopa kupisz kabelek za parę złotych i nie będziesz zależny od mechaniorów,którzy często tylko się mądrzą i chcą forsy

Opublikowano
Jak już będziesz wymieniać odmę to od razu wyciągnij bagnet i sprawdź jego drożność bo może się okazać, że w ogóle nie ma przepływu :)