Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Auto zamówiłem jakoś na początku grudnia, a odebrałem na początku lutego. Na zewnątrz Estoril Blue, w środku tkanina Hexagon + listwy alu Hexagon.

Z wyposażenia: Navi Pro plus jakieś internety i inne, nagłośnienie HiFi, kamera cofania (nic w niej nie widać jak jest mokro :mad2: ), adaptacyjne zawieszenie, LED-y skrętne, tempomat, dostęp komfortowy, pakiet oświetlenia wnętrza, grzanie tyłka i jakieś inne głupoty.

Mody: nakładki na pedały M Perf + etui na kluczyk M Perf :twisted: :lol:

http://i.imgur.com/VdO3b5Y.jpg

http://i.imgur.com/RX9SFLU.jpg

http://i.imgur.com/aQmYOO8.jpg

Opublikowano
Jak to adaptacyjne zawieszenie? W komforcie jest przyjemnie?

Zawieszenie daje radę na krakowskich dziurach, czuć tylko że runflaty nie mają za bardzo ochoty wyrabiać. Gdyby nie one to by była już niezła kanapa ;)

Opublikowano
Gratki. Pytanie mam, do czego służy kamera cofania w jedynce? :D
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Gratuluję maszynki do produkowania radości z jazdy :twisted: No i ten kolor :8)
Opublikowano
Pytanie mam, do czego służy kamera cofania w jedynce? :D

Jak jest brudna to do niczego :D

A z przecieraniem to trochę syzyfowa praca, teraz cały czas leje i jest syf na drodze, jeżdżąc dużo po mieście i często parkując musiałbym za każdym razem wysiadać z auta, przecierać i dopiero parkować. Byłem pewien że kamera jest pod znaczkiem jak w X5 albo w głupim Golfie, a nie w miejscu idealnym do zasyfienia się :roll:

Opublikowano

Piękna jedyneczka z "odpowiednim" silnikiem ! ;)

Z tą kamerą cofania do 1 to faktycznie trochę przesada, faktycznie jest Ci potrzebna? Czy po prostu fajnie ją mieć jako gadżet?

Ps. W x5 mam i praktycznie bardziej mi przeszkadza niż pomaga, czujniki parkowania w 100 % wystarczają.

(..) Byłem pewien że kamera jest pod znaczkiem jak w X5 albo w głupim Golfie, a nie w miejscu idealnym do zasyfienia się :roll:

W X5 również jest tak samo zamontowana jak w 1, nie jest pod znaczkiem tak jak piszesz, a powinna bo w naszym klimacie do niczego nie służy jeżeli nie jest chowana...

"Albo GRUBO albo WCALE"
Opublikowano
W 6er jest chowana na szczęście, w E71 też miałem brudzącą się, choć tam znacznie mniej niż takie 1er, które ma zawsze uwalony tył. Tak czy siak bardziej chodziło mi o to, po co jest ta kamera, skoro tylna szyba to koniec auta, a czujniki są i tak.
Opublikowano

O to samo pytam właściciela czy rzeczywiście kamera jest dla niego niezbędna przecież w tak małym aucie czy po prostu zamówił ją bardziej jako gadżet...

Tym bardziej nie rozumiem czemu BMW potrafiące zrobić kamerę chowaną jak 6er nie zastsowała tego np. W F15 które zadebiutowała przecież później niż F12. W przypadku gdy nie jest chowana staje się często bezużyteczna!

"Albo GRUBO albo WCALE"
Opublikowano
Pytanie mam, do czego służy kamera cofania w jedynce? :D

Jak jest brudna to do niczego :D

A z przecieraniem to trochę syzyfowa praca, teraz cały czas leje i jest syf na drodze, jeżdżąc dużo po mieście i często parkując musiałbym za każdym razem wysiadać z auta, przecierać i dopiero parkować. Byłem pewien że kamera jest pod znaczkiem jak w X5 albo w głupim Golfie, a nie w miejscu idealnym do zasyfienia się :roll:

Teraz byly takie dwa tygodnie ze spokojnie daloby sie jezdzic i nie trzebaby jej non stop przecierac. ;) Ja też tak myślałem, dlatego to były najlepiej nie wydane pieniądze przy mojej konfiguracji :)

W 6er jest chowana na szczęście, w E71 też miałem brudzącą się, choć tam znacznie mniej niż takie 1er, które ma zawsze uwalony tył. Tak czy siak bardziej chodziło mi o to, po co jest ta kamera, skoro tylna szyba to koniec auta, a czujniki są i tak.

I tak i nie. W szybie widzisz tylko to co jest wyzsze niz linia okien. Na szczęście czujniki są bardzo dokładne i stosunkowo cienkie słupki czy stojaki na rowery również wykrywa.

Zaletą kamery jest natomiast nieco większa precyzja niż przy samych czujnikach. Czujniki mają spory zapas kiedy już piszczą na maxa a dalej jest kilkanaście cm do przeszkody. Kamerą można podjechać w zasadzie na centymetr bez ryzyka uszkodzenia. Przy ciasnym równoległym parkowaniu się niewątpliwie przydaje.

Opublikowano
Broniąc kamery, obraz z niej jest bardzo wyraźny (tylko musi być czysta), w lecie nie miałem z nią problemów. A i linie pomocnicze dużo dają jak się ma ciasne miejsce, mój znajomy parkował swoją jedynkę jak miał z kamerą ciągle tyłem :)
Opublikowano

Kamera to trochę gadżet, a trochę też przydatna rzecz. Często parkuję w ciasnych miejscach i czujniki już dawno wariują, a kamera mi skutecznie podpowiada że mam jeszcze trochę miejsca żeby się dobrze ustawić. Przydaje się też przy parkowaniu tyłem do wysokiego krawężnika, którego czujniki nie wyłapią - jak na foto poniżej, żeby nie dostać zawału wysiadając po zaparkowaniu ;-)

http://i.imgur.com/rt4N7es.jpg

Opublikowano
Gratki znakomity wybór :) w tym kolorze jest piękna:) Ja tez mam 1 tylko 120D, ale przedlift to mozna kiedys jakis spot zrobic, bo widze ze tez jestes z Krk :)
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Na foto to chyba nawet nie BMW..
Opublikowano

Dla porównania http://img3.overboost.today/blog/k/bmw-m135i-xdrive-geneva-2015.7186242.jpg.

Randall masz rację to nie może być to konkretne bmw, ciekawe co to za auto w takim razie :D