Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Coś ostatnio klima zaczęła mi słabo działać. Zrobila sie jakos malo wydajna, Zeby poczuc jakis chlód, to musze pokretlo wentylatora nastawiac na 3, lub 4. Poleci może ktoś jakis dobry , sprawdzony już servis, gdzie dobrze napełniają, konserwują klimę w stolycy lub okolicach ?
m62, V8, 245 km
Opublikowano

Proponuję wpierw wymienic filtr kabinowy, jeżeli to nic nie da to tu

z doświadczenia wiem, że najbardziej zna się na rzeczy chyba tylko szef tego zakładu

Opublikowano

jako ze R12 jest oficjalnie zabroniomym czynnikiem chlodzacym trezba jezdzi i szukac ja znam dwamiejsca

zabki ul. batorego 10 7814004

warszawa gorczewska 144 (tzw stara czesc gorczewskiej jest pod wiaduktem)

z doswiadczenia wiem ze oficjalnie przez telefon nikt nie powie ze napenia

;(

Opublikowano
jako ze R12 jest oficjalnie zabroniomym czynnikiem chlodzacym trezba jezdzi i szukac ja znam dwamiejsca

z doswiadczenia wiem ze oficjalnie przez telefon nikt nie powie ze napenia

;(

no wlasnie, zabronionym :mrgreen: a wiesz moze ile biora za nabicie klimy :?: :?: bo cos slyszalem ze "R12" z rocji tego ze jest "oficjalnie" zakazany :wink: jest dosc drogi.

jak bym mial R134A to bym mial nabicie gratis :D

to sie nazywa peszek

• Członkowie klubu
Opublikowano

Witaj

nie azot :shock: tylko freon - azotem czasami pompuje się koła .

Czy szyby w wilgotne dni Ci parują szybciej niż kiedyś- jeśli tak zacznij od filtra .

Czy na zakrętach , przechyłach auta czujesz , że leci mroźniejsze powietrze - jeśli tak to mało freonu .

W serwisie nie tylko chodzi o uzupełnienie freonu ale także o wymianę oleju w sprężarce.

W Wawie - serwis klimy zrobisz w wielu miejscach np. Nourauto Marki Ostrobramska .\, Shell Zamieniecka i inne stacje szybkiej obsługi .

Sprawdzony warsztat AIR scott ul Olbrachta 94A tel 425 61 41

Pozdrawiam

Mario :D