Skocz do zawartości

dziwne obroty 1000 a potem 700

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam taki problem jak zapale auto to obroty wskakuja na 1500 pozniej 500 i dopiero 700 a w czasie jazdy jak np jade 90 wcisne sprzegło to obroty nie spadaja zaraz na 700 tylko na 1000 a po 4 sek dopiero na 700 i juz nie mam pojecia co to moze byc
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Dzieki ze napisałeś czy to diesel czy benzyna i czy ma LPG i zapomniałeś równiez wspomniec jakie to BMW :cool2:
Opublikowano
U mnie tez tak jest, jak juz po szybkiej jezdzie wlaczam luz i samochod juz na nim jedzie to tez mam caly czas na 1000, dopiero spadaja po zatrzymaniu sie do odpowiedniej wartosci...i z tego co wiem i sie pytalem mechanikow ten typ tak ma...wiec mysle ze jest wszsytko oka...mam racje "starsi koledzy" ?? :D

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
  • Autor
jest to silnik 1.6 m43 ale po odpowiedzi kisiel23 widze ze wszystko jest oki wiedz dzieki :P:D:D:
Opublikowano
Mam ten sam silnik co ty...tez na poczatku myslalem ze jest cos nie tak...bo po zatrzymaniu sie przez chwileczke siedzi na 1000 a potem nagle spada...wiec sie popytalem mechanika i powiedzial ze tak jest...wiec mysle ze nie masz sie czym martwic :D...

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl

Opublikowano

według mnie to nie jest ok,zależy jak długo to trwa zanim się unormuje,

u mnie działo się identycznie (silnik M40 )i po przeczyszczeniu silniczka krokowego naftą jast ok,i jeszcze naciągnełem linkę od gazu.

Opublikowano
Moze ze dwie do trzech sekund...Hmm, najwazniejsze ze wraca na swoje miejsce :D...Gorzej by chyba bylo jakby wogole nie wracalo co :worried: ...

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
To że obroty po wciśnięciu sprzęgła nie spadną od razu na 800 +/- 50 rpm tylko zatrzymają się na moment na 1000 rpm to normalka - po to m.in. jest właśnie silniczek krokowy :dance:
Człowiek nabiera doświadczenia z wiekiem. Szkoda, że jest to wieko od trumny.
Opublikowano
Moze ze dwie do trzech sekund...Hmm, najwazniejsze ze wraca na swoje miejsce :D...Gorzej by chyba bylo jakby wogole nie wracalo co :worried: ...

jeżeli po puszczeniu na luz nie falują tzn.nie spadają do 200-300 potem do 1500 i ostatesznie do normy to nie masz się czym martwić ,

to co opisujesz to normalne zjawisko.

Opublikowano
:nienie: nie faluja nigdy...jest tak jak mowie, chwilke postoja i opadaja nizej, zadnych fal dunaju nie zaobserwowalem :P ...Tak wiec wszystko jest dobrze :) Dziekuje koledzy za odpowiedzi :D

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
Przeczysc sobie silniczek krokowy jesli cie to denerwuje - ja tez tak mialem i po przeczyszczeniu problem zniknal i druga opcja - poprostu jezdzij i nie zwracaj na to uwagi :P
Opublikowano
Hyhyhy...juz zaczalem sie do tego przyzwyczajac...I praktycznie wogole mi to nie przeszkadza...Ale koledzy wyzej mowia, ze to jest norma...wiec spoks... :cool2:

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl