Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam taki problem jak zapale auto to obroty wskakuja na 1500 pozniej 500 i dopiero 700 a w czasie jazdy jak np jade 90 wcisne sprzegło to obroty nie spadaja zaraz na 700 tylko na 1000 a po 4 sek dopiero na 700 i juz nie mam pojecia co to moze byc
Opublikowano
U mnie tez tak jest, jak juz po szybkiej jezdzie wlaczam luz i samochod juz na nim jedzie to tez mam caly czas na 1000, dopiero spadaja po zatrzymaniu sie do odpowiedniej wartosci...i z tego co wiem i sie pytalem mechanikow ten typ tak ma...wiec mysle ze jest wszsytko oka...mam racje "starsi koledzy" ?? :D

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
Mam ten sam silnik co ty...tez na poczatku myslalem ze jest cos nie tak...bo po zatrzymaniu sie przez chwileczke siedzi na 1000 a potem nagle spada...wiec sie popytalem mechanika i powiedzial ze tak jest...wiec mysle ze nie masz sie czym martwic :D...

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
Moze ze dwie do trzech sekund...Hmm, najwazniejsze ze wraca na swoje miejsce :D...Gorzej by chyba bylo jakby wogole nie wracalo co :worried: ...

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
To że obroty po wciśnięciu sprzęgła nie spadną od razu na 800 +/- 50 rpm tylko zatrzymają się na moment na 1000 rpm to normalka - po to m.in. jest właśnie silniczek krokowy :dance:
Człowiek nabiera doświadczenia z wiekiem. Szkoda, że jest to wieko od trumny.
Opublikowano
Moze ze dwie do trzech sekund...Hmm, najwazniejsze ze wraca na swoje miejsce :D...Gorzej by chyba bylo jakby wogole nie wracalo co :worried: ...

jeżeli po puszczeniu na luz nie falują tzn.nie spadają do 200-300 potem do 1500 i ostatesznie do normy to nie masz się czym martwić ,

to co opisujesz to normalne zjawisko.

Opublikowano
:nienie: nie faluja nigdy...jest tak jak mowie, chwilke postoja i opadaja nizej, zadnych fal dunaju nie zaobserwowalem :P ...Tak wiec wszystko jest dobrze :) Dziekuje koledzy za odpowiedzi :D

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
Przeczysc sobie silniczek krokowy jesli cie to denerwuje - ja tez tak mialem i po przeczyszczeniu problem zniknal i druga opcja - poprostu jezdzij i nie zwracaj na to uwagi :P
Opublikowano
Hyhyhy...juz zaczalem sie do tego przyzwyczajac...I praktycznie wogole mi to nie przeszkadza...Ale koledzy wyzej mowia, ze to jest norma...wiec spoks... :cool2:

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl