Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawdziłeś czy DPF nie wyleciał czasem?? Gwiz na zimnym czy ciepłym silniku?

Wysłane z mojego STV100-4 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Możesz sprecyzować co znaczy ze dpf wyleciał ? U mnie zawsze słychać ten lekki gwizd może troszkę głośniej na zimnym

Edytowane przez marko1166
Opublikowano
Auto dopiero kupuje. Zawsze latałem benzyną. Jakie są wasze odczucia? Dźwięk mnie w żaden sposób nie denerwuje. Dźwięk turbina jest przyjemny, tylko pytanie czy tak w 520D ma b7c?
Opublikowano

Możesz sprecyzować co znaczy ze dpf wyleciał ? U mnie zawsze słychać ten lekki gwizd może troszkę głośniej na zimnym

To znaczy, że jak nie ma DPF z jakiegoś powodu to dźwięk turbo będzie bardziej słyszalny z racji "otwarcia" bardziej układu wydechowego.

Opublikowano

Według mnie normalne.. o ile jest to na normalnym poziomie głośności.

W sumie miałem f30 320d i coś tam chyba turbo też słyszałem, w 428i też turbo słyszałem przy " grubszej " jeździe.

W VW scirocco na trybie skrzyni sport, przy zmianie trubo " strzelało ", nwm jak to nazwać taki fajny dźwięk " psium " :P

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
U mnie nie ma zadnego dzwieku turbo ani w srodku ani na zewnatrz, silnik 525d twin turbo. Wiec jest nie slyszalny, przebieg 150 000km

Bo masz 525 :D i może dlatego jest nie slyszalny :mrgreen:

Opublikowano
U mnie w 320d b47 turbo jest nieslyszalne choc wiemy, ze auto gorzej wyciszone od f10.
Opublikowano
niema prawa nic gwizdać, mam już trzecie auto w dieslu i w żadnym turbo nie gwizdało czy to pod obciążeniem gorące czy na zimnym na postoju
http://imageshack.us/a/img222/358/img0470ji.jpg
  • 2 tygodnie później...