Skocz do zawartości

Pytanie o spryskiwacze do szyb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Co się dzieje? pompka w zbiorniku z płynem dość mocno tłoczy płyn, a z kolei rozpylacze (te na masce chyba tak to się nazywa) prwie wcale nie rozpylaja na szybę. Co jest nie tak? W tych rozpylaczach są jakieś chyba zawory gdyż dochodzą do nich kable. Czy to one słabo przepuszczają płyn? Rozebrałem to wszystko w drobny mak wyczyściłem poskładałem i zero efektu . jak nie leciało tak nie leci. Co się moglo popsuć? :mad2:

Ten, kto sie pyta jest głupcem przez pięć minut,

ten kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano
u mnie zapchane byly takie zaworki zwrotne tuz przed rozpylaczami.... pozbylem sie ich i jest wszystko ok... no oprocz tego ze plyn sie cofa do zbiornika
Opublikowano

d_m - te kable przy dyszach to podgżewanie spryskiwaczy / zależnie od wersji - w jednych działają z ogrzewaniem tylnej szyby / wyjmij wężyk z samej końcówki - jak dae płyn tonic innego jak zatkane same dysze - jak

radzi Boggy e36 , przedmuchać , jakiś WD żeby zmiękczyło i ponewne dmuchanie - pokombinuj - ważne żeby płyn do nich dochodził ...

... zaworki zrotne kosztują parę groszy / nie muszą być te do BMW :mrgreen: / bez nich też to działa ale wycieraczka chodzi na sucho do czasu pojawiena się płynu - z czasem odbije się to porysowaniem szyby / piasek i sucha guma / ...

* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano
właśnie wróciłem ze stacji i przedmuchalem. Wszystkowrociło do normy. Dzięki chłopaki.pozdrawiam

Ten, kto sie pyta jest głupcem przez pięć minut,

ten kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
... zaworki zrotne kosztują parę groszy / nie muszą być te do BMW :mrgreen: / bez nich też to działa ale wycieraczka chodzi na sucho do czasu pojawiena się płynu - z czasem odbije się to porysowaniem szyby / piasek i sucha guma / ...

Nooo, jak dla Ciebie te zaworki kosztują parę groszy, a jeszcze te podgrzewane, to adoptuj mnie, bo masz kasy jak lodu chyba :)

tony h. - odsyłamy do instrukcji obsługi - wszystko ładnie opisane (strona 61, 146 i 218).

Kai
Opublikowano

juz znalazlem ale nic tam nie pisza o tym o co ja pytam, tam jest opisany jak jest jesden zbiornik a ja mam 2 jeden 5l i drugi 0.8l. ten 5 jest na wode a ten maly???

jest w nim plyn na dnie ale nie wiem czy to zwykly plyn czy jakis koncentrat???

zwyklego scierwa chyba nie miesza z woda tylko skoro jest oddzielny na sama wode to tam powinien byc jakis zageszczony???

Opublikowano
Ja tego nie mam, ale gdzieś czytałem na forum, że tam ma być koncentrat do intensywnego mycia (czyli bardzo zabrudzonych szyb). Poszukaj na forum bo gdzieś to widziałem i właśnie nie pamiętam jak to się włączało :duh:
http://www.dami.pl/~wiktorc/BMW/tuning.jpg
Opublikowano
Jest to zbiorniczek do intensywnego zmywania szyb i powinien byc uzupełniany płynem do spryskiwaczy jak i ten 5-cio litrowy! Intensywne zmywanie się włancza jakoś chyba manetką od spryskiwaczy, powinno pisac w instrukcji