Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czołem Panowie i Panie!

Nie znam się za bardzo na e90 bo mam e46 ale mój znajomy wypatrzył sobie samochód, który posiada normalne reflektory (nie xenony), ale za to ma spryskiwacze. Czy takie wersje w ogóle wychodziły czy to jakieś home made? Pytam bo auto niby do poprawek lakierniczych a coś mi tu większym dzwonem zajeżdża i kombinowaniem ze strony sprzedającego. Numeru vin na razie nie mam żeby szukać samodzielnie. Dzięki za pomoc i pozdrawiam :cool2:

Opublikowano
może, tego nie wiem. Ale po co to? Przecież skoro zamontowane były normalne światła to po robić miejsce na spryskiwacze? :?:
Opublikowano
są samochody ze spryskiwaczami reflektorów i reflektorami halogenowymi i tak samo są samochody z reflektorami xenonowymi bez spryskiwaczy,wszystko zależy od rynku na który jest taki samochód produkowany,chociaż jest w Polsce oferowany samochód z xenonami bez spryskiwaczy i ma homologację,nazywa się Jeep Renegade,do niedawna myślałem że taka konfiguracja występuje tylko w Ameryce Północnej,ale okazuje się że u nas też tak można-chociaż przepisy mówią coś jakby innego :)
  • Członkowie klubu
Opublikowano

U mnie też są spryskiwacze a nie mam ksenonów. Sprawdzając VIN jest informacja "502 HEADLIGHT WASHER SYSTEM" ale o światłach ksenon nie ma wzmianki. Naklejka na lampach pokazuje ten sam rok produkcji co reszta samochodu, więc tak było w oryginale. Sam się zastanawiałem po co ktoś zamawiał spryskiwacze skoro nie zamawiał ksenonów. Samochód jest z rynku niemieckiego.

A tak z innej beczki, jeśli światła po włączeniu robią ruch w górę tzn. że mają poziomowanie czy to w każdych tak się dzieje na początku?