Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od niedawna jestem właściciele bmw 320d z 2000r. Mam mały denerwujący problem a mianowicie skrzypienie drzwi przednich przy jeździe po nierównościach. Dziwięk jest taki jakby srzypiały uszczelki ale wszystkie nasmarowałem a ten dzwięk nie umilkł. Może ktoś z was spotkał się z podobnym problemem i mi pomoże

Opublikowano

podejrzewam ze to nie uszczelki tylko plastiki tak skrzypia...

ciezko to znalezc ale moze Ci sie uda. moze to cos pod obicie.

rozebralbym i sprawdzil wszystkie "luzne" elementy pod obiciem

Opublikowano
Witam

srzypiały uszczelki ale wszystkie nasmarowałem a ten dzwięk nie umilkł. Może ktoś z was spotkał się z podobnym problemem i mi pomoże

A i owszem ja sie spotkalem. Tez mnie to denerwuje, tez maja to inne e46 i tez ciezko wybadac co to. Kumpel twierdzi, ze to wina ramek trzymajcych szyby, ale pewnie jest tak jak mowi LukaszPL. Trzeba poprobowac i znalesc jakies rozwiazanie

Xdrive

Koder

Opublikowano

Witam

Mam ten sam problem w 320d z 2004 r, wcześniej miałem coupe (2000 r) i nic takiego nie występowało. Wg mnie to odgłos z ramki okna ponieważ ustaje po uchyleniu okna - jak ktoś znajdzie na to sposób to proszę o info!

było:

e46 328 Ci

e46 320D

e90 330i

e92 330i

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie skrzypi za to plastik który tworzy kieszeń w drzwiach kierowcy oraz zatrzask pasa bezpieczeństwa pasażera gdy pas jest wpięty :duh: Ach ta jakość wykonania E46 :zlosc:

pozdrawiam

Paweł

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam

Od niedawna jestem właściciele bmw 320d z 2000r. Mam mały denerwujący problem a mianowicie skrzypienie drzwi przednich przy jeździe po nierównościach. Dziwięk jest taki jakby srzypiały uszczelki ale wszystkie nasmarowałem a ten dzwięk nie umilkł. Może ktoś z was spotkał się z podobnym problemem i mi pomoże

czy napradę nikt nie poradził sobie z tymi świerszczami w drzwiach. Jeśli jest ktoś taki to proszę o odpowiedź

Opublikowano
Mam tak samo kiedy zamkne szyby i jadę po nierównościach ale u mnie po chwili skrzypienie ustaje tak jakby szyby znalazły swoje miejsce w ramkach. Może to kwestia regulacji szyby.
Opublikowano
ja mam to samo ale jestem na 99% pewien że to szyby trą o uszczelki gumowe. nei mam czasu ale myslałęm żeby je wysmarowac jakims talkiem czy pudrem.
535d M-pakiet, M5 E39
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

A u mnie jak odpale ,to drga schowek w tapicerce od strony

pasazera.moze w diselkach to normalne a moze to wina pogody

podczas takich upałow wnetze auta nagzewa się co powoduje wypaczanie

tapicerki(leko się krzywi) :8)