Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ! Mój problem polega na tym że w samochodzie niema czujnika położenia wałka rozrzadu, co lepsze w instalacji elektrycznej wgł niema kostki na ten czujnik ... samochód nie odpala jak się zagrzeje, na zimno pali na dotyk. Podejrzewam że ktoś umieścił w mojej ecie wiązkę z silnika bez vanosa co wyjaśniałoby brak czujnika, teraz nasuwa mi się pytanie, czy po wymianie wiązki na odpowiednia i założeniu czujnika położenia wałka problem z odpalaniem zniknie ? Prosze o porady i podpowiedzi pozdrawiam.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie ważne czy silnik ma vanosa czy nie i tak posiada czujnik wałka.Nie ma wiązki pod silnik m50 bez czujnika wałka.Szukaj pod kolektorem,musi być.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano

realoem.com

katalog BMW użyj. Jest po polsku, znalezienie odpowiedzi na twoje pytanie zajmuje około minuty.

ten z prawej jest opisany jako czujnik temperatury

ten z lewej jako czujnik temperatury wody

ogólnie są 2 czujniki gdzie jeden daje sygnał dla komputera samochodu a drugi daje sygnał na zegary. Z tego co kojarze tak to działa :)

szukam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Szukaj poniżej tych czujników tam jest wtyczka.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.