Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jakiś czas temu montowałem ringi w moim e46 coupe przed liftem bez xenon-ów chciałbym teraz zamontować krzyże z aukcji internetowej ale są montowane poprzez wiercenie a następnie po drugiej stronie odbłyśnika trzeba zagiąć wystające ''zaczepy'' każdy wie o co chodzi i mam pytanie czy uda mi się zakrzywić je bez demontażu odbłyśnika chciałbym to zrobić na samochodzie jest tam miejsce aby posługując się czymś na kształt śrubokręta to wykonać ?
Opublikowano
Ja jak w swojej wkładałem krzyze to lampy demontowałem. zawsze lepsze dojście, WYkręcić lampe to jest chwila. Listwa pod lampą wypinana, lampa na 4 srubki na 8mm klucz. :D
Opublikowano
zgadza sie wyciagnąć to nie problem ale aby wyciągnąć odblysnik trzeba wykręcić albo wkręcić śrubę regulacji poziomy światła a nie chciałbym tego robić bo później musiałbym jechać na ustawianie proszę mnie poprawić jeżeli się mylę,krzyże montuje się po to aby wizualnie przyciemnić lampę nie ingerując w jej sprawność w świeceniu
Opublikowano (edytowane)
Myślałem nad oklejaniem ale obawiam się wpływem oklejania na intesywność światła zresztą po jakimś czasie folia się może uszkodzić a tak myślałem nad stawieniem krzyży i kierunkami Depo ciemnymi no i niebiescy podczas kontroli beda się czepiać bo folie widać ze naklejona,chyba je zdemontuje i zrobię tak jak się należy następnie pojadę na ustawianie.Może mi ktoś powiedzieć jak zdemontować odbłysnik nie uszkadzając go wiem ze trzeba kręcić śrubą regulacji kąta wewnętrzną ale w która strone? Ps przeciwmgielne też oklejałes? Edytowane przez alegro661
Opublikowano
ja oklejalem u siebie sam i zrobilem to bardzo ladnie, tak ze bez problemu przechodzila przeglad a misiaki mowily tylko "ma pan przyciemnione lampy" ja im odpowiadalem ze tak bylo oryginalnie i koniec gadki, a jak widac lampy byly dosc ciemne ;) folia sie nie uszkodzi, a nawet uratujje lampe przed odpryskami od kamyczkow. fakt, jesli nie masz xenonu i duzo jezdzisz po zmroku to nie oklejaj, i kazdemu radze to samo ;) przeciwmgielne nie ruszane
Opublikowano

Tak wygląda to u mnie. Porównanie zwykłe H7 i kierunek clear VS soczewka pomalowana na czarno, krzyże w drogowe i smoke depo kierunek

http://images76.fotosik.pl/399/9ca7f08c143f497e.jpg