Skocz do zawartości

E60 530d M57TUD30 rozerwane koło zamachowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
Dzwiek siknika taki jak wtedy kiedy rozerwalo sie kolo zamachowe. Tzn na poczatku glosniejsza praca, a pozniej juz baardzoo glosna. Nie na postoju, tylko jak zwiekszalem obroty silnika.
Opublikowano

Witam

Posiadam 530D e60

Wczoraj wyciągnąłem skrzynie i okazało się że rozsypało sie koło zamachowe tak jak tobie.

Po zagłębieniu sie w temat zauważyłem ze wszystkim użytkownikom rozsypywał sie tylko jeden rodzaj koła zamachowego identyczny jak twój ,być może jest to wada koła, lub po prostu zmęczenie materiału.

Edytowane przez danielo730d

Opublikowano
jaki to rodzaj koła, masz zdjęcie ?
Opublikowano
mam tylko nie wiem jak wrzucić

Opublikowano
Zdjęcie po niżej pokazuje moje koło.

Opublikowano
  • Autor
No i kolejny problem.. czy to na postoju czy podczas jazdy zaraz przy granicy 1 tys obrotow wpada w wibracje ktore czuc w calej budzie auta. Przy wyzszych obrotach ustępują.. juz sam nie wiem co robic z tym autem..
Opublikowano
Zmieniałeś może konwerter? Może to od niego?
Opublikowano
  • Autor
Byl regenerowany.. błędów nie pokazuje zadnych..
Opublikowano
Błędów ci żadnych nie pokaże bo tam niema zadnego czujnika,ja wymienłem konwerter na regenerowany niby przez ZF i tez mam drgania na starym tego niebyło,koło pasowe też mam nówke ale ori bmw więc to nie one,zostaje tylko konwerter.
Opublikowano
  • Autor
Ale slychac tez taki basowy dzwiek cos jak dpf ale to nie to. Z przodu silnika w okokicach filtra powietrza. .
Opublikowano
  • Autor
A z błędami chodziło mi ogolnie, nie o konwerter. We wtorek jade do serwisu bmw, mysle ze juz dowiem sie wszystkiego co jeszcze mu dolega..
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Mam lekkie wibracje przy 2100obr/min w 530D co może być tym spowodowane

Opublikowano
  • Autor
Wibracje mysle ze masz przez kolo pasowe. Ja tez to mialem zmienilem na corteco i jest spokój z tym.
Opublikowano
  • Autor
Nie tyle wibracje co to buczenie, to na bank kolo pasowe. A wibracje tez moga byc tym spowodowane. Sprawdz jakiej masz firmy, jesli jakis kiepski zamiennik tak jak byl u mnie to to.