Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie Koledzy

Czy ktoś z Was orientuje się czy można jakoś przestawić czułość lub opóźnić przełączenie w trybie automatycznym ze świateł dziennych (ringów) na ksenony. Zauważyłem u siebie takie zachowanie, że jak wjeżdżam do domowego garażu w trakcie dnia zapalają mi się niepotrzebnie ksenony, które po 2 sekundach wyłączam wyłączając auto. Tym samym rano przy odpaleniu załączają się ksenony żeby chwilę po wyjeździe z garażu zgasły i zapaliły się dzienne. Mnożąć to razy kolejne dni i wjazdy do garażu robi się setki niepotrzebnych zapaleń i zgaszeni ksenonów. Ma ktoś na to jakiś sposób oprócz obsługi ręcznej?

Opublikowano
No tak ale nie po to jest opcja auto która zwalnia z pamiętania o światłach, żeby codziennie kilka razy włączać i wyłączać ręcznie ryzykując że kiedyś się nie włączy. Pytanie czy gdzieś nie da się zmienić opcji od strony serwisowej.
Opublikowano

Nie ma takiej opcji, kiedyś z ciekawości szukałem, choć bez przekonania - przecież taka możliwość byłaby bez sensu.

Trzeba wyłączać samemu albo wymiana palników po 3-5 latach.

Opublikowano
Z sensem byłoby gdyby np. od strony programowej (nie mówię, że w idrivie) dało się ustawić np. czas opóźnienia załączeniu o +2-3sek to by załatwiało sprawę
Opublikowano
Z sensem byłoby gdyby np. od strony programowej (nie mówię, że w idrivie) dało się ustawić np. czas opóźnienia załączeniu o +2-3sek to by załatwiało sprawę

Popatrz w drugą stronę, wjeżdżasz w tunel i zanim się włączą zdążysz wyjechać, bo masz opóźnienie :duh:

Opublikowano

Czujnik znajduje się na szybie, a nie w lusterku.

Drugi czujnik jest w zegarach od podświetelania dzien/noc

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł