Skocz do zawartości

korozja - boczne, dolne listwy w e34

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam pytanie do posiadaczy e34. czy macie problem z dolnymi listwami w waszych samochodach(tymi przy progach)???? mianowicie ,po jakims czasie zaczynaja one rdzewiec-wiecie,chodzi mi o ten pret ,co jest w srodku,nie o drzwi.Listwa jest gumowam,ale pret w srodku podchodzi rdza!!! zdjalem kiedys wszystkie listwy z drzwi i tak jezdzilem przez chwile,ale samochod troche glupio wyglada.drzwi mam jak najbardziej w pozadku.co zrobic?????????
Opublikowano
Wymienić na nowe - koszt w ASO 40 - 60 zł/szt.
Człowiek nabiera doświadczenia z wiekiem. Szkoda, że jest to wieko od trumny.
Opublikowano
a widzialem kiedys "piatke"do sprzedania ,ktora nie miala tych listw,miala zalozony ladny prog ,ale listew nie bylo :duh: czy mozliwe,zeby drzwi byly poddane jakims przyspawom?????bo przeciez nie mozna zalozyc progu na miejsce tych listew,bo drzwi sie nie da otwozyc!!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dokładnie tak, używek nie kupuj, bo nawet jak już są proste, to szybko zgniją. W ASO za komplet płaciłem 188zł.

Kai
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dokładnie tak, używek nie kupuj, bo nawet jak już są proste, to szybko zgniją. W ASO za komplet płaciłem 188zł.

witaj

za 188 zł kupiłeś 6 szt, czyli komplet? Mnie w W-wie oferują nowy oryginał za x3 niż Ty zapłaciłeś.

Napisz proszę namiary tel. na ten sklep, gdzie za tyle ci sprzedali, mam nadzieję, że oryginały :cool2: :cool2:

Opublikowano
po jakims czasie zaczynaja one rdzewiec

Czyli już Ci zardzewiały czy dopiero zaczynają? Jeśli dopiero brązowieją to zakonserwuj Hammerite i po kłopocie.

Every weapon needs a master.
Opublikowano

witaj za 188 zł kupiłeś 6 szt, czyli komplet?

Jest coś o czym nie wiem bo mi jakos 4 szt. wychodzą , zwykła pomyłka czy coś jeszcze wchodzi w skład kompletu listew :worried: ?

Nie ma tego złego co by mi dobrze nie wyszło!
Opublikowano
Myślałem że chodzi o listwy na krawędziach dolnych drzwi , te są napewno cztery !!! Mi też zjadło tę od kierowcy :cry2: Tych na bokach auta też nie jest sześć tylko osiem w komplecie :roll:
Nie ma tego złego co by mi dobrze nie wyszło!
Opublikowano
po jakims czasie zaczynaja one rdzewiec

Czyli już Ci zardzewiały czy dopiero zaczynają? Jeśli dopiero brązowieją to zakonserwuj Hammerite i po kłopocie.

juz troszke zerdzewialy i troszke je powykrzywialo.

a jak wogole je sciagnac????? one sa wsowane na rancik drzwi i sa na jakims kleju,prawda?????

Opublikowano
U mnie były mocowane na taki metalowe spinki. Sam też muszę kupić bo nie mam na lewej stronie ani na drzwiach przednich ani tylnich. Gdyby ktoś znał cenę to mógłby podać.
Opublikowano
one sa wsowane na rancik drzwi i sa na jakims kleju,prawda?????

Nie nie są na kleju tylko na wcisk! Trzeba trochę siły żeby wskoczyły na swoje miejsce.

Gdyby ktoś znał cenę to mógłby podać.

Przecież w pierwszej mojej odpowiedzi podałem cenę (na drzwi tylne bodajże 42 pln, a np. na błotniki przednie 59 pln)

Opublikowano
Owszem Remlen podałeś cenę, jednakże lepiej się upewnić czy myślałeś o tych listwach. Sam widzisz, że niektórzy nie zrozumieli tematu i zaczęli pisać o listwach ozdobnych na drzwi a nie o krawędziowych. Tak czy siak dziękuję za odpowiedź.
Opublikowano

Cały temat dotyczy krawędziówek, a Tobie chodziło o boczne (ozdobne)? To fakt - są mocowane na spinki (nie wiem czy plastkowe czy metalowe, np. w e-36 plastikowe). Ceny dotyczą TYLKO krawędziówek.

Pozdrawiam

Opublikowano

Mnie chodziło właśnie o krawędziówki.

Po tych co miałem zostały tylko metalowe spinki(blaszki mocujące) czy jak to tam się zwie.

Opublikowano

U mnie jak konserwowali auto ściągali listwy na krawędziach drzwi i po ponownym założeniu (wchodzą na wcisk) niestety miały lekkie luzy :?

Komplcik 4 szt w ASO BMW kosztował około 300 zł

Jeżeli chcesz ściągnąć je możliwie najmniej im szkodząc zbijasz delikatnie od przodu tak aby się wysuwały. Nie próbuj ciągnąć w dół bo się pokrzywią.

Ale generalnie i tak najlepiej kupić nowe a zabawa ze starymi chyba tylko w przypadku kiedy już się nie opłaca wkładać nic w samochód.