Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wyskakuje błąd 416f - zero gear position, a stało sie to po wyciągnięciu silnika bo był wymieniany łańcuch, myślałem ze to czujnik na skrzyni został wymieniony i jest to samo. Aha dodam ze silnik był wyciągamy drugi raz za pierwszym razem było wszystko dobrze a za drugim nie działa system start-stop prozę o pomoc
  • 2 lata później...
Opublikowano

Witam,

nie będę tworzyć nowego wątku.

Mam identyczny błąd 416F (pozycja biegu jałowego - start stop)

Czy ktoś poinstruuje jak INPĄ zaprogramować pozycję neutralną skrzyni? Szukałem na necie i jest krótka instrukcja ale w mojej inpie nie znajduje identycznych funkcji. A niemiecki to dla mnie zło.

taka powinna być kolejność

With INPA in engine ECU select F6 -> F4 and then F1 Nullgang lernen AFAIR

nie mogę znaleźć tego u mnie.

edit. jednak zakodowane ładnie INPA. j/w

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Trzeba skalibrować pozycję neutralną biegów przez kompa. Też kiedyś szukałem odpowiedzi, ale nikt nie podpowiedział :) Temat rozwiązałem podczas grupowego kodowania właśnie przez kalibrację INPĄ.
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam

Odświeżę temat. Po wgraniu nowego oprogramowania pojawił się błąd jw.

Mam INPA 5.06.

Wybieram E87, następnie Motor DDE 7.0 dla N47 i pod F4 mam Fehlerspeicher czyli pamięć błędów a później pod F1 FehlerspeicherLesen i nigdzie nie mogę znaleźć tego F1 Nullgang lernen AFAIR.

Mógłbym prosić o wskazówki gdzie znaleźć to kodowanie biegu jałowego?

pozdrawiam

PS: Zaprogramowałem z poziomu ISTA

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam

Odświeżę temat. Po wgraniu nowego oprogramowania pojawił się błąd jw.

Mam INPA 5.06.

Wybieram E87, następnie Motor DDE 7.0 dla N47 i pod F4 mam Fehlerspeicher czyli pamięć błędów a później pod F1 FehlerspeicherLesen i nigdzie nie mogę znaleźć tego F1 Nullgang lernen AFAIR.

Mógłbym prosić o wskazówki gdzie znaleźć to kodowanie biegu jałowego?

pozdrawiam

PS: Zaprogramowałem z poziomu ISTA

Możesz napisać jak to zaprogramowales ? :?: :P