Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :wink: Koledzy mam do Was proste mam nadzieję pytanie a mianowicie chce zmienić oświetlenie w rejestracji ( moje jest seryjne i świeci na żółty kolor :( ) Chce kupić oświetlenie LED i tutaj moje pytanie , kupić jakieś żarówki LED i wsadzić do kloszy czy kupić lepiej całe lampeczki LEDowe ? Np. Takie

http://allegro.pl/led-bmw-podswietlenie-e90-e92-e93-e39-e60-x5-e70-i5084106591.html

Pytam , ponieważ w poprzednich autach jakich miałem nie było możliwości kupienia całych kloszy Ledowych a jedynie można było kupić żarówki LED i wsadzić i nie wiem co lepiej świeci - CO wybrać ?

Opublikowano
Ja kupiłem dwie żarówki "LED 5000K 15xSMD C5W 39mm CAN BUS RADIAOTR" i jest super, świeci na biało, brak błędów żarówki. Według mnie nie ma potrzeby wymieniać całej lampki podświetlenia.
Opublikowano
Też posiadam takie jak podałeś w linku i jestem mega zadowolony. Moim zdaniem pojedyncza led nie daje rady (choć napewno jest lepiej niż na ori ), ale to już kto co lubi . To oświetlenie naprawdę jasno i mocno całą tablicę , ba nawet około metra pod nią czy za nią oświetla :cool2:
Opublikowano
Też posiadam takie jak podałeś w linku i jestem mega zadowolony. Moim zdaniem pojedyncza led nie daje rady (choć napewno jest lepiej niż na ori ), ale to już kto co lubi . To oświetlenie naprawdę jasno i mocno całą tablicę , ba nawet około metra pod nią czy za nią oświetla :cool2:

Już je zamówiłem :D Ale troche mnie zmartwiłeś pisząc że tak mocno świecą , bo to ma oświetlać rejestracje a nie zderzak czy pół chodnika :? :? :?

Opublikowano

nie jest żle , trochę pokoloryzowałem :wink: , mi pasuje i dają mocne światło bo nawet przy dzisiejszej pogodzie w dzień (zachmurzenie) , widać że tablica podświetlona

ps. ja jeszcze zmieniłem lampki w drzwiach , też na coś podobnego , ładnie oświetlają ziemię po otwarciu , można w nocy ''igłę'' znaleźć polecam :cool2:

• Członkowie klubu
Opublikowano

Dzieki kolego za linki.

W pierwszym linku ledy są za 35 zł, a w drugim linku można znaleźć drugą aukcję tego samego użytkownika z ceną 25 zł za sztukę. Nie znalazłem różnicy w tych żarówkach, może ktoś wie czym się różnią?

Mnie co prawda interesuje tylko zmiana podświetlenia wnętrza a nie rejestracji, bo jakoś nie mogę się przekonać do tego aby eksponować bardziej tablicę. Wiecie, są ludzie którzy uprzejmie donoszą, a do tego kierowca BMW to już z zasady trzeba. Nie chcę mu ułatwiać, bo jest szansa że dziadek nie zauważy a dogonić na bank nie zdoła ;) chocaż efekt też mi się taki podoba, ehh dylematy...

Opublikowano
Też bym chciał żeby tablica była jak najmniej widoczna , ale dobija mnie też ciemny żółty kolor podświetlenia :duh: A tak to jest ładny bialutki , a co do samej jazdy itp.To jak jezdzisz jak trzeba to nie ma co się martwić o przepisy i innych użytkowników drug :wink:
Opublikowano
Polecam same żarówki kupić, nie dają tak mocno jak całe lampki. Zalatuje troche remizą jak na ledowo oświetlona jest tablica, zderzak, i metr za autem jeszcze ;) Sam miałem ten problem i zdecydowałem się na żarówki
Opublikowano
co do cen tych lampek podejrzewam że różnią się ilością led lub technologią wykonania, dokładnie opis aukcji poczytaj :wink:
Opublikowano
Polecam same żarówki kupić, nie dają tak mocno jak całe lampki. Zalatuje troche remizą jak na ledowo oświetlona jest tablica, zderzak, i metr za autem jeszcze ;) Sam miałem ten problem i zdecydowałem się na żarówki

to raczej nie jest problem , tylko kwestia gustu a o tym się nie dyskutuje :wink:

• 2 tygodnie później...