Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
nie znam się na tym ale słyszałam o jakiś związkach azotu tlenu czy coś w tym stylu

chodzi ci o podtlenek azotu? gaz rozweselajacy?

Nordschleife... 20,8km w 9:38s
Opublikowano
nie znam się na tym ale słyszałam o jakiś związkach azotu tlenu czy coś w tym stylu

chodzi ci o podtlenek azotu? gaz rozweselajacy?

masz czasem coś istotnego do napisania czy piszesz żeby ręce zająć (może to terapia na jakąś chorobę sierocą) - poważnie pytam

Jak na wspomniany temat NIC!!! nie wiesz to nie odpisuj po prostu - a jak wiesz to pomóż.

P.S

czytałam parę Twoich postów - mało wnoszą - szkoda

Opublikowano
(może to terapia na jakąś chorobę sierocą) - poważnie pytam

Jak na wspomniany temat NIC!!! nie wiesz to nie odpisuj po prostu - a jak wiesz to pomóż.

Ejże, moja pani, spokojnie :!:

Nikt tu z madamme nie zażartował. :naughty:

Podtlenek azotu nazywa się potocznie "gazem rozweselającym", bo wdychany w niewielkich ilościach powoduje lekką euforię.

Wracając do tematu...

NOs :?:

Oj, to nie u nos. :naughty: :mrgreen:

Jako szanujący dzieła konstruktorów z Monachium, generalnie nie lubimy przeróbek. Zwłaszcza takich, które podnoszą ryzyko rozwalenia silnika. Potraktuj to jako oficjalne stanowisko BMW-Klub-Polska.

Poszukaj informacji na forach tuningowych.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano

ok dzięki zatem - dzieło konstruktorów szanuję - bo silnik jest przesympatyczny, chcę sprawdzić czy tak jak wszystko w tym samochodzie jest obliczone z dużym zapasem. Bo póki co mimo że samochód ma ponad 10lat i katuje go mój mąż głównie od dwóch lat - awarie są sporadyczne (Lanos z salonu wytrzymał niecałe 2 lata katowania )

Szukam informacji na temat NOS i nie zamiarzam narzekać jeśli samochód tego nie wytrzyma

Opublikowano
ok dzięki zatem - dzieło konstruktorów szanuję - bo silnik jest przesympatyczny, chcę sprawdzić czy tak jak wszystko w tym samochodzie jest obliczone z dużym zapasem. Bo póki co mimo że samochód ma ponad 10lat i katuje go mój mąż głównie od dwóch lat - awarie są sporadyczne (Lanos z salonu wytrzymał niecałe 2 lata katowania )

Szukam informacji na temat NOS i nie zamiarzam narzekać jeśli samochód tego nie wytrzyma

Wystarczy wejść na GooGle.Pl i wpisać NOS-podtlenek azotu i napeno dowiesz sie prawie wszystkiego co cie interesuje :)

A to jedno z wielu

http://www.tuninguj.com.pl/nitro.php

Opublikowano

To ja jeszcze dodam od siebie ze NOS to nazwa handlowa zestawow podtlenku sprzedawana przez jedna konkretna firme. Takze radze szukac "nitrous oxide" albo "podtlenek azotu" jezeli chce sie obejrzec produkty innych firm.

A dziala to calkiem zacnie, choc dopal krotkotrwaly...

Opublikowano

NOS Nitrous oxide system (mozliwe ze popełniłem błąd) Jest to system wtrysku podtlenku azonu N2O do komory spalania. Daje to ok. dodatkowych 100KM ale nie obejdzie sie bez drastycznych przerobek tj. wymiana tłokow, korbowodu etc. Sama instalacja to koszt od 1000 zł w góre w zaleznosci jaki rodzaj sobie wybierzemy (mamy do dyspozycji bodajze trzy). Wiecej na google.pl

Dodam jeszcze ze tak jak wspomniał Dyfer: NOS to nazwa firmy jeszcze jedną popularną jest NX

Opublikowano

nie widze sensu montowania takiego czegos w samochodzie ktory ma ponad 10 lat dodatkowo od 2 lat katowanego... co innego w filmie F&F a co innego polskie realia. A za tekie podejscie: "nie zamiarzam narzekać jeśli samochód tego nie wytrzyma" - powinni odbierac samochody :twisted2:

Oczywiscie mozna robic co sie chce....

pozdr

Opublikowano
w starym aucie NOS??? :duh: nie lepiej włozyć mocniejszy silnik skoro brakuje ci mocy, ktoś tutaj kiedyś pisał na forum, że miał takąinstalację w dużym fiacie bodajże :lol: i zostawiał w tyle zdziwionych młodych gniewnych kierowców, ale w aucie które już ma swoje lata???? pozatym to tylkochwilowa przyjemnosca autko musisz specjalnie przygotowac pod tego rodzaju instalacje no i silnik zuzywa sie diametralnie bardziej...ja bym zmienił silnik albo auto na mocniejsze i tyle pozdro