Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich.

Jestem nowym użytkownikiem na forum i (mam nadzieje) przyszłym właścicielem ww. auta. Nie mogłem znaleźć na tym forum informacji o autach ze stanów, a konkretnie o tym modelu. Przeglądając ogłoszenia pełno jest aut zza oceanu i chciałbym się dowiedzieć jak to jest z tymi autami. Konkretnie chodzi mi czy warto się takim zainteresować jeżeli znalazłbym ciekawy (bezwypadkowy egzemplarz) czy się wystrzegać i szukać lepiej europejskiej wersji. Czy ewentualne naprawy nie będą utrudnione przez różnicę w częściach wersji z USA i europejskiej. Nigdy nie kupowałem używanego auta wcześniej ale sytuacja zmusza mnie teraz do wyboru spośród używanych więc prosiłbym o pomoc na co zwracać uwagę przy oględzinach i czy w ASO na sprawdzeniu auta z USA beda w stanie powiedzieć mi coś o bezwypadkowości i historii serwisowej tego autka. Także chciałbym się dowiedzieć jak to jest z napędem na 4 koła. Bardzo chciałbym go mieć ale nie wiem jak to jest z jego obsługą i usterkowością.

Z góry dzięki za wszelką pomoc.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Nikt nie sprowadza ze stanów bezwypadkowych F30, przy obecnym kursie jest to nonsens.

Poszukaj egzemplarzy z polski lub Niemiec z udokumentowana przeszłością. Pamiętaj żeby brać pod uwagę rownież 320i bo po modyfikacji sterownika będziesz miał to samo co 328i a często można znaleźć tańszą lub lepiej wyposażoną 320i.

Opublikowano

Nie ma różnicy w budowie samochodów na rynek usa i eu. Części są takie same.

Randall jak chcesz mieć salon PL czy DE z pełną dokumentacją to zapewne autor tematu stwierdzi, że cena mu nie odpowiada :) A jak cena będzie dobra i pochodzie Europa to najpewniej po mocnym dzwonie i nie wiadomo co jeszcze.

Ja Ci polecam kupić coś z USA tylko od ubezpieczalni z niewielkimi uszkodzeniami i wyjdzie i dobra cena i fajny samochód.

Import pojazdów z USA, Kanady, Emiratów.

www.importusa.pl

www.facebook.com/importusa

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Dobrze wiesz ze samemu kupić auto ze stanów w takim stanie jak mówisz jest bardzo cieżko. Nawet tam polowe aut picuja i robią rożne cuda, nie mając nikogo na miejscu kupujesz kota w worku. Ale masz racje, najpierw trzeba określić budżet ;)
Opublikowano

Jest ciężko, ale do zrobienia :) Picują moim zdaniem nie połowę a z 80% :) Dziś zerknąłem na niby ciekawą ofertę; http://www.copart.com/us/Lot/16390096?searchId=232992543 Na pierwszy rzut oka lekkie przetarcie. Sprzedawcą jest firma ubezpieczeniowa, a nie jakiś "garaż" także nie ma się czego obawiać. Niepokój budzi jedynie wycena naprawy na poziomie 24000$, absurdalna jak na stan samochodu. I tutaj z ciekawości coś niecoś pooglądałem i wyszło cudeńko :D

08f09e25d4762bcf_e74138acf21379.jpg

Już nawet na ubezpieczalni można się przejechać :mad2:

www.importusa.pl

Opublikowano
Koledze chyba nie chodzi o sprowadzenie, tylko o zakup w Polsce juz sprowadzonego. Ja dla przykladu wszystko co przyszlo z USA skreslam z miejsca
BMW Auto Rawski - NIE POLECAM!!!
Opublikowano

Wszystko zależy od tego jaki ma budżet i czego oczekuję.

Ty skreślasz bo szukasz igły bezwypadkowej i jeżeli kupujesz np. 2014 rok za 140tyś pewną historią w aso to ma to sens, ale jeżeli kupujesz np. 2014r za 100tyś z Niemiec to tylko sam siebie oszukujesz. Miałem na myśli tylko to, że osoby które szukają samochodów w niższym przedziale cenowym powinny zainteresować się modelem z usa, bo powypadkowe będą i tak wszystkie. Plus jest taki, że w przypadku USA kupujący będzie znał historię w 100%.

Randall ma piękną F30, ale zapłacił już za nią konkretne pieniądze :)

www.importusa.pl

Opublikowano
Pieniądze jakimi dysponuje to jest max. 100000. Tak jak kolega pisał interesuje mnie zakup auta "gotowego" w Polsce. W związku z praca jaka wykonuje nie mam czasu na sprowadzanie auta i czekanie. W Polsce bede w maju i wtedy od razu bede chciał miec kilka aut do obejrzenia i wybrać od razu jedno z nich. Troche bliżej tego terminu bede wrzucał linki do ogłoszeń ktore mnie interesują to mam nadzieje ze pomożecie z wyborem interesujących ofert. No chyba ze ktoś z Was planuje sprzedawać auto albo zna jakies auto godne polecenia dostępne w tym czasie to bede wdzięczny. Jestem ze Szczecina ale tak myślałem ze max do Warszawy mógłbym podjechac po naprawde ciekawe auto
Opublikowano

I ja podepnę się do tematu - również szukam f30 - budżet podobny jakim dysponuje autor wątku. Trafia się b. fajna e90 lci 330i - w kwocie sporo niższej, auto jest przepiękne ale myślę że koszty eksploatacji mogą być sporo wyższe. F30 wydaje się dawać super osiągi a pali sporo mniej i zawieszenie również ma chyba jednak trwalsze...

Znalazłem tanie f30, wiem że jest powypadkowe: viewforum.php?f=44 co sądzicie?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego , temat do sprawdzania aut znajduje się tu: viewforum.php?f=44 (oczywiście po podaniu VIN w temacie wiadomości) - możesz jeszcze napisać do kolegi DRAY to za parę plnów prześwietli ci auto.

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska