Skocz do zawartości

Los E46 będzie taki sam jak E36?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów i koleżanki. Chciałbym poznać waszą opinie o losie jaki może spotkać lub spotkał E46.

Jak myślicie, czy ten model zostanie skazany na młodych wieśniaków i tuningowany spojlerami ze stodoły tak jak E36?

Nie mam nic do osób mieszkających we wioskach i tak dalej. Chodzi mi o mentalność.

Opublikowano
Prawdo podobnie tak ponieważ e46 już można kupić w kwocie poniżej 10 tyś , a właśnie takie osoby które szukają aut w najniższych pułapach cenowych są amatorami mocnych wrażeń (agro tunningu itp) :/ niestety taki mamy klimat.
Opublikowano
czy ten model zostanie skazany na młodych wieśniaków i tuningowany spojlerami ze stodoły tak jak E36?

To już się dzieje :roll: Zresztą wg mnie to na takie działania jest poddane też masa innych starszych aut.

Opublikowano
Na pewno nie będzie to na taką skalę jak z e36 . BMW e36 miało pecha że niskie ceny przypadły na złote lata tuningu . Co nie zmienia jednak faktu że część e46 będzie lub już została sprofanowana
Opublikowano
  • Autor

Sam jestem w młodym wieku, ale aż mi wstyd...

Myślę czy nie stworzyć jakieś kampanii "Stop Wieśniakom Drogowym" i piętnować, obśmiewać te zachowania.

Opublikowano
  • Autor
Musisz jeszcze siebie uświadomić jaki masz silnik w aucie. 1.9 tdi to na pewno nie jest ;)

To akurat żart :D

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Myślę czy nie stworzyć jakieś kampanii "Stop Wieśniakom Drogowym" i piętnować, obśmiewać te zachowania.

Nic to nie da. Trzeba przejść obok tego obojętnie. Kiedyś tuningowali maluchy potem golfy i e36, następne będą passki i coupe/sedany e46.

Opublikowano
  • Autor

Właśnie o tym mówię :)

A tutaj debil chwali się na fejsbusiu, że go policja złapała...

http://i.epvpimg.com/6Rt7b.jpg

Opublikowano
E46 już teraz można kupić w cenie dobrego roweru więc to tylko kwestia czasu.
Opublikowano

Śmiechu warte. Widać że oboje i ten audik za nim dosyć żwawo wyszli na te drogę, pewnie sie ganiali.

Nic to nie da. Trzeba przejść obok tego obojętnie. Kiedyś tuningowali maluchy potem golfy i e36, następne będą passki i coupe/sedany e46.

Kiedyś ktoś tu nawet chyba na tym forum rzucił pomysł żeby wyprodukować np ramki na tablice z napisem " Jeżdżę BMW - Jestem Kulturalny " tylko czy to by sie sprawdziło ? Nie wiem.

Przylgnęła do tej marki taka a nie inna łatka i chyba nic z tym Panowie nie zrobimy.

Opublikowano
  • Autor

Chyba, że sami się powybijają.. U mnie w miejscowości ok 500 osób. W ciągu roku doszło do 2-3 wypadków śmiertelnych z udziałem BMW - nikt inny normalny nie ucierpiał.

Najgorsze, że znajomi do mnie dzwonią i pytają się czy żyje.. Bo słyszeli, że BMW się rozbiło.. Masakra.

Myślałem o takich wlepkach jak "Karny Ku**s" Wiecie.

Zamiast tego były by "Karne Widły :mrgreen:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Cholera coraz więcej tych wieśniaków w E46 spotykam..

Masakra... Jak grzyby po deszczu... Co za wstyd..

Opublikowano
Nie ciągnij tego tematu na siłę , tak było jest i będzie i to na całym świecie . Musisz się z tym pogodzić , albo udać się do psychologa jak cię to przerasta .
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kolego, lepiej szerzyć dobre wzorce niż walczyć ze złymi. Właśnie po to powinny być spotkania klubowe, galerie samochodów na forach, żeby ludzi nie ciągnęło do wiejskich tuningów. A takie były i będą. Jak będziesz przechodzić obojętnie, to nie nakarmisz, bo tacy się karmią tym, że inni patrzą. A jak nie nakarmisz to zdechnie.

Także pokaż innym, że właściciel BMW cechuje się kulturą, dba o samochód i fajnie by było takie właśnie auto mieć.

Ja powiem Ci, że właśnie myślę o zakupie E46, tylko że interesują mnie auta za sporo więcej niż 10k . Martwi mnie tylko, że raczej go nie sprzedam, patrząc na ceny używanych E46 na naszych portalach ogłoszeniowych. Ale trudno, jeździć nim zamierzam długo, a w tanie BMW nie wierzę, bo ja bym nie sprzedał za 10 czy 20k tak drogiego, regularnie utrzymywanego samochodu.