Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Na bagnecie mam olej jak w silniku benzynowy czyli przezroczysty praktycznie(troche zabrudzony) jak nowy o czym to moze swiadczyc, wiem ze w dieslu zawsze jest czarny jak smola? Przejechane od zmiany 1641km
Opublikowano
Hej a jaki to olej, według mnie nie "wysiliłeś" silnika jeszcze na tyle żeby olej zmienił kolor ale to tylko moja dygresja chociaż z drugiej strony nowoczesny olej nie jest tylko od smarowania ale też od czyszczenia.Ja jeżdżę na millersie 5w30 i olej zmienia kolor tak w granicach 500-1000 km nie wiem czy to ma związek ale przed wymianą stosuję płukankę :cool2:
Opublikowano

dziwny masz dylemat

zastanawiasz się nad czym, czy olej dociera w swoje miejsca i jest smarowanie?

wymieniles olej to czas na jazde :)

Opublikowano

dokładnie, w dieslu czasami wystarczy 100km żeby olej wyglądał jak smoła

ja bym się raczej cieszył a nie martwił na zapas,

może motor w środku czyściutki i nie ma czego rozpuszczać ?

życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem ;)
Opublikowano

Szukasz na siłę usterek czy jak? Jesteś już mocno przewrażliwiony na punkcie e90 to widać.

Moim zdaniem sprzedaj i problem z głowy. :cool2:

Opublikowano

Nie nie szukam na siłe usterek ale w kazdym dieslu jaki mam poprostu olej jest smola a tu jest jasny i mnie to zastanawia z ciekawosci

na silnik mam gwarancje wiec to czysta ciekawosc. A przewrazliwiony jestem tylko na zlodzieji i oszustow.