Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Behr spoza serwisu to też loteria, choć kolega założył do E46 2004 r i działały poprzedniej zimy OK.

Ja do 330d E91 zakładałem oryginały i działały ok 8 lat - do sprzedaży auta. Pewnie nadal działają dobrze.

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

Opublikowano
Gdzie kupowałeś te termostaty? Niestety według mnie wszystkie poza ASO to badziew, a i te z ASO czssami są do bani. Chcociaż są tu tacy co piszą że im te BEHR z allegro działają. Ja się do tych osób nie zaliczam niestety.

Mechanik to gdzies kupowal , prawdopodobnie jakies "Szik" lub cos podobnego.

Dzwonilem do niego wczoraj i umowilem sie na wizyte w nast czwartek , mowil ze bedzie to reklamowac.

Jesli chodzi o ewentualne koszta to raczej powinien mi to wymienic za darmo , prawda ?

Raczej nie chce placic za cos co powinno dzialac przez dobrych kilka lat a po 3 miesiacach sie posypalo...

Opublikowano
Panowie, oba moje termostaty wymienione 3 miesiące temu są niesprawne. Rozmawiałem z mechanikiem I mówił, że założył firmy Behr. Jaka różnica cenowa pomiędzy oryginałem z ASO a tym Behrem?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Gdzie kupowałeś te termostaty? Niestety według mnie wszystkie poza ASO to badziew, a i te z ASO czssami są do bani. Chcociaż są tu tacy co piszą że im te BEHR z allegro działają. Ja się do tych osób nie zaliczam niestety.

Mechanik to gdzies kupowal , prawdopodobnie jakies "Szik" lub cos podobnego.

Dzwonilem do niego wczoraj i umowilem sie na wizyte w nast czwartek , mowil ze bedzie to reklamowac.

Jesli chodzi o ewentualne koszta to raczej powinien mi to wymienic za darmo , prawda ?

Raczej nie chce placic za cos co powinno dzialac przez dobrych kilka lat a po 3 miesiacach sie posypalo...

A czy to jest wina mechanika i czy Behr mu zwróci za podwójną pracę? - chyba nie...

Pozaserwisowe termostaty często tak właśnie działają. Bardzo często są wadliwe już bezpośrednio po założeniu.

Sprawdź sobie ceny na: Bmwstore.pl lub Części do Bmw.

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

• 1 rok później...
Opublikowano
U mnie wygląda w ten sposób, nagrzeje się do 90 stopni po czym spada jakoś do 60 i po jakimś czasie znów wzrasta do 90 i tak w kółko. Dodam, że siedzą dwa nowe termostaty.
Opublikowano
U mnie wygląda w ten sposób, nagrzeje się do 90 stopni po czym spada jakoś do 60 i po jakimś czasie znów wzrasta do 90 i tak w kółko. Dodam, że siedzą dwa nowe termostaty.

No to jest zle. Niepowinno tak spadac.