Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
A ja dziś testowałem pierwszy raz Launch Control :twisted: Sucho bylo, 3*C. Paliwo V-Power Racing 100. 2 pomiary w sumie, od 0-100 km/h, pierwszy 5,9 s, drugi 5,8 s, czyli tak jak w oficjalnej specyfikacji.

I screenik z appki M Power Meter :lol:

http://i67.tinypic.com/nycp04.png

Czy ta appka mierzy też czas (przyspieszenie) np. do 100km/h czy tylko G?

Opublikowano
Nie. A4 2.0 tdi ma s tronic, nie wiem jak z innymi silnikami ale z tym jestem pewien :D

To słabo w takim razie. Bo to chyba najlepsze co audi może wsadzić w temacie zmieniania biegów.

Ale s tronic oznaczałby, że silnik jest wzdłużnie a te są chyba tylko wzdłużnie tylko jak jest quattro? Można się zakręcić z tymi modelami audi :shock:

Edit: teraz wyguglowałem, że audi wsadza jeszcze tiptronica ktora jest skrzynią od porshe, ale nie tą dwusprzęgłową pdk tylko klasycznym automatem coś jak "nasz" ZF.

• Członkowie klubu
Opublikowano
A ja dziś testowałem pierwszy raz Launch Control :twisted: Sucho bylo, 3*C. Paliwo V-Power Racing 100. 2 pomiary w sumie, od 0-100 km/h, pierwszy 5,9 s, drugi 5,8 s, czyli tak jak w oficjalnej specyfikacji.

I screenik z appki M Power Meter :lol:

http://i67.tinypic.com/nycp04.png

Czy ta apka mierzy też czas (przyspieszenie) np. do 100km/h czy tylko G?

A jak z powtarzalności wyników na tej apce? Bawiłem się jakiś czas kilkoma i żeby mieć ze 2 wyniki w granicach tego co powinno być ( u mnie ok. 7s) to musiałem zrobić z 10 pomiarów (wychodziło albo niezmierzalne, albo 13s albo 4s itd.).

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Apka jest w miarę wiarygodna z tego co wczoraj zauważyłem, bo wyniki od 0 do 100 i na 400m były porównywalne. Przede wszystkim trzeba telefon umocować w płaszczyźnie poziomej (albo snap-in albo uchwyt albo dobrze zabezpieczyć w podłokietniku żeby się nie przesuwał) i skalibrować akcelerometr w telefonie. Mierzy różne parametry poza G - przyspieszenie do 50, 80, 100 km/h, czas na 100, 400, 1000 m, itp.
Instagram: @kolczasty