Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakiś czas tutaj nie zaglądałem. Pora zrobić mały update:

:arrow: odklejenie EZ lipów z progów oraz przedniego zderzaka

:arrow: wymiana prawego błotnika (poprawki po poprzednim, niskim setupie)

:arrow: panel grzanych foteli - Kuudlaty dzięki!

:arrow: zakup welurowych dywaników

:arrow: tarcze Zimmermann + klocki Bosch na przód

Pogoda nie rozpieszcza, nie mogę się doczekać wiosny i porządnego mycia.

Auto cały czas dzielnie pokonuje km. Ostatnio wybiło 250k km.

Na wiosnę trzeba pomyśleć o nowym zawieszeniu.

sj1Owiz.jpg

Z3OnvQZ.jpg

eiBBYC3.jpg

JHnw0cP.jpg

Aa8tYlA.jpg

DVaBbTD.jpg

7Ag6dKT.jpg

nqkQ7z9.jpg

IqhXsYI.jpg

aDWqoN7.jpg

• 3 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 485
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

:arrow: przód Bilstein B4S (VNE-E425 & VNE-E427)

:arrow: tył Bilstein B4S (BNE-E423)

:arrow: sprężyny Eibach Pro-Kit (E10-20-013-02-22)

:arrow: przednie poduszki amortyzatorów Sachs (802186)

:arrow: tylne poduszki dolne + górne Sachs

:arrow: osłony z odbojami Sachs

:arrow: gumy do sprężyn, podkładki, pierścienie przeciwpyłowe, uszczelki itp OEM

:arrow: łączniki stabilizatora Reinhoch

:arrow: poprawki wydechu (delikatne skrócenie)

Mam tylko zdjęcia zaraz po montażu. Po 600km siadło jakieś 5mm i jest optymalnie. :8)

Modyfikacja zakończona sukcesem. Prowadzenie auta na mega plus! :twisted:

atZR1gh.jpg

jlvYt1P.jpg

s85KMug.jpg

iGvnlWE.jpg

GnFgLnn.jpg

wbgsLPd.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

widze ze powrot do ... :) az sie boje kolejnych modow... :)

pro kit znudzi Ci sie szybko. Sportline wyglada o wiele lepiej a roznicy w komforcie nie ma.

Opublikowano
Rozważałem Sportline ale szkoda B4S zajechać szybko, a B8 to dodatkowe 1.5k dla 10mm. Zbędny wydatek do codziennej spokojnej jazdy. Teraz zawias pracuje jak należy i z tego się cieszę. Z biegiem lat nie potrzebuje już gleby. Porobię fotki jak to leży teraz, nie ma już japy. :D
Opublikowano
Już siadł po 600km od montażu. Jak przód za wysoko, to wtedy można dać poduszki z xdrive. Znudziło mi sie walczenie o każdy mm. Niech wóz ma spokojną starość, a Ty wreszcie zakładaj ten temat, bo nie mogę się doczekać co tam wymodziłeś. :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

to juz siadlo wszystko co mialo usiasc. nawet z poduszkami xdrive bylo moim zdaniem ciut za wysoko z przodu.

nie staram sie przkonywac, ale sportline jest rownie komfortowy i bardzo ladnie wyglada. spokojnie daje rade z amortyzatorami M. nie widac zadnych sladow zmeczenia ani akcji z dobijaniem itp.

co do tematu to wiesz... :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja błotnik wymieniam bo kogoś poniosło z polerką i klar zjechał w jednym miejscu . W sumie to miałem błotnik w kolorze ale się wywalił no i szukam kolejny .
Opublikowano

Pro-kit całkiem sensownie usiadł, nie bedziesz musiał sie martwic o progi zwlaniające a zarem wygląda już lepiej.

Wyslij mi proszę na PW info jakiej zaślepki użyłes do wyciraczki tylnej. Bede wdzieczny.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dlaczemu wywaliłeś te gumowe skirtsy ? Wg mnie fajnie wygladało. No chyba, że masz coś innego w planach, to spoko.

Wrzucaj na tył heble z 335i, żeby ładniej wyglądało i wspołgrało z przodem :P

Fura jak zwykle, wygląda wyśmienicie.

pozdro

Opublikowano
Dlaczemu wywaliłeś te gumowe skirtsy ? Wg mnie fajnie wygladało. No chyba, że masz coś innego w planach, to spoko.

Wrzucaj na tył heble z 335i, żeby ładniej wyglądało i wspołgrało z przodem :P

Fura jak zwykle, wygląda wyśmienicie.

pozdro

Po prostu zbrzydły mi po czasie. Co za dużo to nie zdrowo. Nie planuje raczej nic na bokach, może z przodu coś wpadnie.

Cypisek czuwa i jak będzie potrzeba serwisu hebli w tyle to będziemy swapować. :D

Dzięki, pozdro!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Kocur.

Jaki rozmiar mają te felgi ?

Zaoszczędzę ci szukania w temacie bo pewnie szkoda Ci czasu: felgi to wzmacniane Ronal 14’, ET 69 i szerokość 15J :wink:

Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma :)

e87 118d: https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=210&t=369493

ex e87 116i: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=112&t=297577 :D

Opublikowano (edytowane)
Kocur.

Jaki rozmiar mają te felgi ?

18x8 et40 (w tyle dystans 5mm) + opony 225/40

Zaoszczędzę ci szukania w temacie bo pewnie szkoda Ci czasu: felgi to wzmacniane Ronal 14’, ET 69 i szerokość 15J :wink:

:lol:

Z nowości...

6 letni Nordglass był strasznie zmęczony, do wymiany zmotywował mnie niedawno napotkany kamyczek oraz zbliżające się badanie techniczne...

Szklarz polecił mi szybę firmy Fuyao, które idą obecnie w BMW (i nie tylko) na pierwszy montaż. Szyba zmieniona oczywiście z nową uszczelką OEM.

Po zmianie od razu nowe Aerotwiny od Boscha + RainX.

Z plusów to prócz super widoczności w słoneczny dzień zauważam znaczą poprawę w pracy czujnika deszczu.

3RA9iRO.jpg

Edytowane przez mikiE87
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W tamtym roku też Fuyao zamontowałem . Oczywiście już kamienia wyłowiłem :D . Ogólnie jeżdżę mało ale zapierniczam autostradami i krajowymi to kamienie i inne pierdoły lecą wiadrami .
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Czesc, czy na 8.5j et35 przod i 9.5j et40 tyl (Twoj stary setup) wejda laczki 225/40 i 245/40 na eibachu bo w taki setup uderzam a felgi ktore chce w 18kach nie maja 8j i 9j niestety
Opublikowano
Czesc, czy na 8.5j et35 przod i 9.5j et40 tyl (Twoj stary setup) wejda laczki 225/40 i 245/40 na eibachu bo w taki setup uderzam a felgi ktore chce w 18kach nie maja 8j i 9j niestety

Hej. Będzie bardzo ciasno i na 99% pojawi się obcieranie na uskokach. Tył z oponą 235 wchodził na mm, przód z 215 bez camberów, na podniesionym gwincie także przy samym błotniku... :?

Dawno nic nie wrzucałem, bo mało się dzieje:

- wiosenny detailing - mycie, dekontaminacja, QD, odkurzanie, impregnacja skór

- nowe dywaniki na pokładzie

- szybkie odświeżenie tylnych tarcz

iwIQBeg.jpg

mCkarz1.jpg

KbEKiZi.jpg

Opublikowano (edytowane)
Że tych felg 17 nie ma .....

Znajdzie się trochę lekkich 17" pod 1er :D

Protrack, OZ, Motec na pewno oferuje 17" pod 5x120.

Edytowane przez mikiE87
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No właśnie coś lekkiego bo te to mi gość od regeneracji felg powiedział że są mega ciężkie i się trochę namęczysz z wyważeniem .