Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

pomożecie w ogóle niedoświadczonemu człowiekowi który jako pierwszy samochód zamierza kupić wymarzoną BMW? :D

nie dysponuję zbyt wielką kwotą - posiadam max. 5000zł przy czym samochód zamierzam sprowadzać z Niemiec za ok. 11 miesięcy

jakie modele polecacie w tej kwocie? (mając na uwadze to, że auto będzie sprowadzane z Niemiec)

osobiście mam wielki dylemat - oglądam się za E-30 cabrio, czy może uda się kupić trójkę e36 która mi się najbardziej podoba, ale cenowo się chyba nie wyrobię? nie wykluczam także zakupu jakiejś piątki z tych lat, ale to już ostatnia na mojej liście ;)

jakie modele polecacie 'początkującemu'? zdaje się na wasze doświadczenie i odczucia ;)

pozdrawiam

Opublikowano

Witam

Za takie pieniazki z odrobina szczescia powinienes wyhaczyc E-30 w miare dobrym stanie. Na nowsze modele raczej nie stawialbym...

Powodzenia zycze ,no i satysfakcji :cool2:

2FST4U
Opublikowano
Niemcy to juz nie taki raj, ja szukalem tydzien czasu, przewalilem 5 tys kilomterow po niemczech od szwajcari po holandie, a i tak nie kupilem czego chcialem. Bawarek tak duzo wcale nie ma, a za ta kase nic dobrego nie kupisz oprocz e30. A ogloszenia z mobile .de i autoscouta traktuj z przymruzeniem oka. Czesto super bmka stoi u turka pod budka z kebabami i jest tak styrana, ze az sie noz otwiera wiedzac ze sie przejechalo 1000 kilometrow zobaczyc to cudo. O e36 i e34 zapomnij w tej cenie. Szukaj e30 nie spaczonej tuningiem. Pozdrawiam

Była E34 M50 2.5 24v :) czerwona

Była Lancia Lybra 2.4 jtd SW lx 2000

Jest Citroen c5 2.2 hdi 2001 exclusive

Jest E34 524 td 1991

1997 YZF 750R (4hd)- sold- nastepny sezon juz hayabusa

http://img244.echo.cx/img244/9103/podavatar6bx.jpg

Opublikowano
a i tu Was zaszachu_je(cenzura się włączyła :mrgreen: ) - mój ojciec sprowadzał bardzo dużo samochodów z Niemczech i nigdy się nie zawiódł. Co prawda było to parę lat temu, ale nie sądze aby ludzie się tak zmieniali ;) w ogóle wolę kupić samochód od Niemca, niż od Polaka, który będzie starał się zamaskować wszelkie usterki pojazdu i wmawać że samochód ma przebieg 150tys, a naprawdę ma dwa razy tyle :mad2:
Opublikowano
w ogóle wolę kupić samochód od Niemca, niż od Polaka, który będzie starał się zamaskować wszelkie usterki pojazdu i wmawać że samochód ma przebieg 150tys, a naprawdę ma dwa razy tyle :mad2:

hmmm, ciekawa teoria spiskowa... W Polsce sami oszuści a w Niemczech sami święci. W takim razie najlepiej kupić idealne E32 od Turka za 1000 euro :) przecież te ogłoszenia z siódemkami w Polsce za 18 - 20 tys to same żwety ...

Opublikowano

to Niemcy są państwem Turków? :D

bardziej wierzę w to że zostanę oszukany w Polsce niż w Niemczech, takie realia. Poza tym nawet jeżeli mnie oszukają w Niemczech to przynajmniej za mniejszą kasę :dance:

i kto mówi, że od razu w idealnym stanie? to będzie pierwszy samochów więc nie wymagam wiele, byle żeby jeździło i nie trzeba było inwestować dwa razy więcej niż jest warta :twisted:

wczoraj patrzyłem na niemieckiego ebay - znalazłem parę e36 w cenach 600- 800 euro przy czym jeszcze dzień do końca licytacji, także pójda za jakieś max 1500....

Opublikowano

słucham starszych :D rodziców także, jak mówiłem ojciec sporowadzał samochody z Niemczech i się nie zawiódł.

Dwóch moich wujków sprowadzało w ostatnich dwóch latach samochody z niemczech, co prawda nie beemki, ale także są bardzo zadowoleni. Kuzyn sprowadził golfa i także jest OK. Może mi też się poszczęści :twisted: Mam jeszcze sporo czasu i alternatywę Opla Calibre :twisted:

Opublikowano

Hehe... Niemiaszki wcale nie są lepsi od naszych handlarzy. Kręcą liczniki, wyciągają bite samochody (żeby lepiej wyglądało) itd.

Najlepsze samochody jakie miałem były za Szwajcarii. Zadbane, dobre wyposażenie itp.

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano
m (...) jeszcze sporo czasu i alternatywę Opla Calibre :twisted:

No no, kozak kozak

Rozejrzyj sie za taka w Touring'u ... :twisted:

pzdr,
Opublikowano (edytowane)

jeżeli sądzisz, że auto kupuję tylko po to żeby poszpanować szybką jazdą po ulicach miasta to się głęboko mylisz

dziwna mentalność panuje na tym forum, stwierdzam co prawda tylko po tym temacie. Najwięcej się tu udziela rafala6, który zapewne nie ma najlepszych doświadczeniach z kupnem własnych smochodów, dlatego stara się jak najbardziej zniechęcić innych :lol:

Edytowane przez The_Truth
Opublikowano
Ok :D Ale za 5tyś nie dostaniesz e36 z opłatami.Chyba,że trupa,który będzie stał w warsztatach.Ja za tą kase szukałbym e30 w dobrym stanie. :twisted: :cool2:
Opublikowano

Sluchaj starszych i najpierw zrob prawo jazdy.

A skoro wszystkie twoje wujki ciocie i rodzice sprowadzaja swietne fury z niemiec to po co ty sie tu w ogole ludzi pytasz?

Niech ktos zamknie ten smieszny temat.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.