Skocz do zawartości

Masz Cabrio??? Wejdź i się wypowiedz!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!! Planuję zakup E-30 Cabrio i męczy mnie fakt, iż w jednym z tematów spotkałem się ze stwierdzeniem, że często pękają na progach.

Czy ktoś ma taki przypadek??

Pytanie drugie:

Jak to jest z ocynkiem w cabrio, bo widziałem, że po 88r. jeszcze mają wąską lampę i nie wiem czy ocynk wszedł wraz z rocznikiem czy z liftingiem?

Pytanie trzecie i narazie ostatnie:

Czy za 10 tysiaków można znaleźć ładne cabrio???

Będę wdzięczny za odpowiedzi, zwłaszcza na moje pierwsze pytanie, które nie daje mi spokoju. Pozdro dla wszystkich fanów E30.

Opublikowano

Witam.

Mamy 3.25iC (E30) od 4 lat.....szukałem dobrego egzemplarza trzy lata.

Jełsi nie jesteś mechanikiem, to weż zaufanego mechanika ze sobą. Niestety cabrio powodują to samo zachowanie co kobiety - facet widząc efekt zewnętrzny podejmuje szybko decyzję zakładając, ze reszta tak samo wygląda..... a życie jednak bezwzględnie weryfikuje prawdziwy stan . . . i to bardzo szybko.

Nie mam pęknięć, ale za to w tym roku, sporo punktów rdzy musiałem poprawić pomimo tego, że żimą garażuję samochód i nie używam go. Mojej doświadczenia są takie, że wszędzie tam gdzie jakiś olej czekł, to musiałem wydać trochę pieniędzy na remont - np układ kierowniczy, dyfer i sprzęgło. Teraz jest czysty i cichutki .... poza piękną muzyką z tłumika :twisted2:

Powodzenia w szukaniu!

Uzależniony od 325iC

Zakochany w żonie

.....ja też jeżdżę E30 z wyboru!

Opublikowano
Na szczęście dopiero sprzedałem 316 więc technicznie wiem na co patrzeć (jestem też mechanikiem) Najgorzej mnie zmartwiła ta sprawa z rzekomym pękaniem. A na cabrio mnie wzieło jak sobie pomyślałem, że miałbym wydać 10 koła na e30 taką jak miałem tylko, że 325. Dlatego raczej Cabrio już sobie z głowy nie wybiję. Dzięki za odpowiedź i zapraszam kolejnych użytkowników do zabrania głosu.
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Mam 325 cabrio z 88 roku i nie mam pęknięć.

Jezeli kupować to faktycznie tylko 325 :)

Z ceną jest tak, że jak zaoszczędzisz przy kupnie to potem wydasz na częsci i doprowadzenie jej do stanu używalności...

Ja za swoją musiałem dać 16 tyś ale za to jaka piękna...

Opublikowano
Ja mam 318i i nie narzekam :o) w Cabrio najważniejszy jest dach, jest to bardzo droga sprawa, wiec jak jest zniszczony czy ele. nie działa to odradzam
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
witam mam 320 90rok od 2 miesiecy i jestem zadowolony jak narazie jedyne co to mam problem z dachem: nie jest to orginalny dach ale nowo uszyty i caly ale troche juz wyplowial... czy sa jakies farby do dachu??