Skocz do zawartości

Masz Cabrio??? Wejdź i się wypowiedz!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!! Planuję zakup E-30 Cabrio i męczy mnie fakt, iż w jednym z tematów spotkałem się ze stwierdzeniem, że często pękają na progach.

Czy ktoś ma taki przypadek??

Pytanie drugie:

Jak to jest z ocynkiem w cabrio, bo widziałem, że po 88r. jeszcze mają wąską lampę i nie wiem czy ocynk wszedł wraz z rocznikiem czy z liftingiem?

Pytanie trzecie i narazie ostatnie:

Czy za 10 tysiaków można znaleźć ładne cabrio???

Będę wdzięczny za odpowiedzi, zwłaszcza na moje pierwsze pytanie, które nie daje mi spokoju. Pozdro dla wszystkich fanów E30.

Opublikowano
  • Autor
Do trzeciego pytania dodam, że w grę wchodzi TYLKO 325i.
Opublikowano

mogą pękać jeśli mają bardzo twarde zawieszenie(fordi i ople pękają jeszcze bardziej :lol: )

moja jest '88 , wąska lampa i jest ocynkowana

za 10 znajdziesz jak poszukasz.tylko pamiętaj że tanie mięso psy jedzą :twisted:

EFES Kebab House - Najlepszy Kebab w mieście!!!

http://img470.imageshack.us/img470/4254/efeswq6.jpg

Opublikowano

Witam.

Mamy 3.25iC (E30) od 4 lat.....szukałem dobrego egzemplarza trzy lata.

Jełsi nie jesteś mechanikiem, to weż zaufanego mechanika ze sobą. Niestety cabrio powodują to samo zachowanie co kobiety - facet widząc efekt zewnętrzny podejmuje szybko decyzję zakładając, ze reszta tak samo wygląda..... a życie jednak bezwzględnie weryfikuje prawdziwy stan . . . i to bardzo szybko.

Nie mam pęknięć, ale za to w tym roku, sporo punktów rdzy musiałem poprawić pomimo tego, że żimą garażuję samochód i nie używam go. Mojej doświadczenia są takie, że wszędzie tam gdzie jakiś olej czekł, to musiałem wydać trochę pieniędzy na remont - np układ kierowniczy, dyfer i sprzęgło. Teraz jest czysty i cichutki .... poza piękną muzyką z tłumika :twisted2:

Powodzenia w szukaniu!

Uzależniony od 325iC

Zakochany w żonie

.....ja też jeżdżę E30 z wyboru!

Opublikowano
  • Autor
Na szczęście dopiero sprzedałem 316 więc technicznie wiem na co patrzeć (jestem też mechanikiem) Najgorzej mnie zmartwiła ta sprawa z rzekomym pękaniem. A na cabrio mnie wzieło jak sobie pomyślałem, że miałbym wydać 10 koła na e30 taką jak miałem tylko, że 325. Dlatego raczej Cabrio już sobie z głowy nie wybiję. Dzięki za odpowiedź i zapraszam kolejnych użytkowników do zabrania głosu.
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Mam 325 cabrio z 88 roku i nie mam pęknięć.

Jezeli kupować to faktycznie tylko 325 :)

Z ceną jest tak, że jak zaoszczędzisz przy kupnie to potem wydasz na częsci i doprowadzenie jej do stanu używalności...

Ja za swoją musiałem dać 16 tyś ale za to jaka piękna...

Opublikowano
Ja mam 318i i nie narzekam :o) w Cabrio najważniejszy jest dach, jest to bardzo droga sprawa, wiec jak jest zniszczony czy ele. nie działa to odradzam
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
witam mam 320 90rok od 2 miesiecy i jestem zadowolony jak narazie jedyne co to mam problem z dachem: nie jest to orginalny dach ale nowo uszyty i caly ale troche juz wyplowial... czy sa jakies farby do dachu??