Skocz do zawartości

e46 diesel, czyszenie wtryskiwaczy techron d od texaco

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 89
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

zdecydowanie lepsza dynamika i reakcja na gaz, spadło spalanie wg BC ale jeszcze nie tankowałem więc nie wiem ile w tym prawdy :) bardziej twarda praca moim zdaniem, odpalanie ranne może trochę lepsze :cool2:

ps. zrobiłem dopiero 350km więc test nie jest jeszcze w 100% obiektywny. Napiszę odkładniej po wyjeżdżeniu kolejnego pełnego zbiornika - teraz preparat zalany na ok 30l ON

Opublikowano
ja zalałem 2 buteleczki została mi jeszcze jedna mogę powiedzieć ze lepsza dynamika jest ale też jak przedmówca powiedział twarda praca silnika.
Opublikowano

Witam od zalania preparatu zrobiłem 1500km

i tak korekty na dwóch cylindrach 0,3

na kolejnych dwóch po 0,28 0.30

dodam na pierwszym było przed zalaniem około 0.80/1

Opublikowano
A ja dzisiaj sprawdziłem korekty i nie jestem zadowolony przed zalanie suma korekt 4 wtrysków dawała 1,6 a po zalaniu dwóch buteleczek 2,6 czyli jest gorzej a miało być lepiej.
Opublikowano
najpierw zalałem 1 buteleczkę na pełny bak drugą na 0,5 baku a teraz zalałem 3 buteleczkę na pełny bak
Opublikowano

filtr paliwa należy wymieniać co 60tys km tak prawi książka :norty: no ale wiadomo im wcześniej tym lepiej

u mnie po jednej butelce jest poprawa..ale w baku miałem około 11l jak zalałem butelkę.. wyjeździłem tak z 4litry i za 60zł zatankowałem

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A czy ta sama książka nie prawi czasem, żeby olej wymieniać co 30tys? :P
Opublikowano
A ja dzisiaj sprawdziłem korekty i nie jestem zadowolony przed zalanie suma korekt 4 wtrysków dawała 1,6 a po zalaniu dwóch buteleczek 2,6 czyli jest gorzej a miało być lepiej.

nie wiem jak to liczysz ale pamietaj ze suma korekt ma rownac sie 0

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
tak wiem że suma korekt ma być 0 tylko źle napisałem sorki. cyl1 0,67 cyl2 -0,30 cyl3 -0,98 cyl4 0,64 tak po zsumowaniu wychodzi prawie zero. Tylko wcześniej te wartości na poszczególnych cylindrach miałem trochę mniejsze.
Opublikowano
Najlepiej jakby każdy by napisał jakie miał korekty przed zalaniem i po zalaniu.Oczywiście dynamika jest na plus, twarda praca tez jest. Jak zalałem 1/2 zbiornika i przejechałem się autostradą to czuć było moc .Tylko te wartości korekt mnie nie pokoją