Skocz do zawartości

dziwne Drrrr przy skręcaniu na postoju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
szukam pomocy bo nie mam pojęcia co to jest. kiedy stoje w miejscu i skręcam kierownicą to casami takie dziwne krótkie drrrr słychać gdzieś z przodu tak jakby najechać na białą linie oznajmującą o krawędzi jezdni. i nieraz słychać to przy zmianie biegu z 1 na 2. jeśli ktoś wie co jest grane to prosze o POMOC. Z góry dzięki
Opublikowano

sprawdź czy masz olej w zbiorniczku od wspomagania - jak nie, to na forum znajdziesz info co kupić i jak zrobić

pzdr

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano

Jeżeli to słychać przy pełnym skręcie, to będzie to zawór pry (normalne), a jeśli podczas kręcenia, ale nie koniecznie do oporu, to może być to walnięta pompa wspomagania (może się już powoli kończyć - nienormalne :D).

A jeśli chodzi o zmienianie biegów to może synchronizator dwójki padł (na tym się za bardzo nie znam :()

Opublikowano
u mnie było dokłądnie identyczne drżenie i okazalo sie ze plyn zbliza sie do minimum. wymienilem caly plyn na nowy i chodzi wszystko jak zloto. zblizal sie do minimum bo pojawila sie mala nieszczelnosc przy przekladni kierowniczej ktorą bez problemu mi usuneli w warsztacie za 50 zł. a przy zmianie biegu to faktycznie moze byc synchronizator 2-ki. lubia w bmw padac. slyszalem ze podobno sa bardzo wrazliwe na "niechlujne" wysprzeglanie.

Discreet charm in automobile Elite - 7 series

http://img388.imageshack.us/img388/1317/img0099a2ol.jpg

Opublikowano

no tak ale na postoju kiedy kręce i to nie do oporu to słychać i identyczny odgłos słychać przy praktycznie zaraz po 1 biegu przed 2. ale już chyba wiem co może być tego powodem.

obczaiłem że tem mały drążek kierowniczy co jest koło silnika jest przykręcony u dołu na 2 śruby ósemki a jednej właśnie nie ma. gdzieś wypadła? teraz tylko boje sie zeby nie była oberwana