Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam pytanie odnosnie bluetooth w aucie ktore kupilem, z tego co widze go nie ma bo w menu nie da sie polaczyc z telefonem nie mam tych opcji.

Choć zastanawiam się bo po vinie wychodzi coś takiego:

S644 Preparation f mobile phone w Bluetooth

A w menu pisze coś takiego:

Bluetooth communication active - ale nie moge w to wejsc ani zaznaczyc

Moze cie cos podpowiedziec w tym temacie bo jak nie mam BT to bede myslal na dolozeniem ale jak nie bedzie zadnych wiazek ani nic to pewnie sobie odpuszcze ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Diagnostyka była? jakieś błędy?

moduł bluetooth jest w bagaźniku z lewej strony,sciągnij ten boczek i będziesz wiedział czy go masz .

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
Wyszukaj auta poprzez Bluetooth na telefonie. Jeżeli znajdziesz to jesteś w domu:) W menu idrive w pozycji Bluetooth ---> Phone powinien wyskoczyć twój telefon. Wymyslasz jakiś pin, np 0000 i potwierdzasz go w idrive. Ja mam taki sam komunikat i wszystko smiga, oprócz tego że nie chce przerzucić mi kontaktów
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli pisze coś takiego: Bluetooth communication active i nie można tego zaznaczyć to nie ma modułu bluetooth.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli pisze coś takiego: Bluetooth communication active i nie można tego zaznaczyć to nie ma modułu bluetooth.

Racja ale jeśli ma w menu bluetooh ? normalnie jeśli auto z fabryki wychodzi bez tej opcji to nie ma tego w menu,chyba źe było coś kombinowane przez poprzedniego właściciela

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Racja ale jeśli ma w menu bluetooh ? normalnie jeśli auto z fabryki wychodzi bez tej opcji to nie ma tego w menu,chyba źe było coś kombinowane przez poprzedniego właściciela

To wtedy:

Masz kolego przygotowanie pod bluetooth.

Co nie oznacza że masz wszystko.Prawdopodobnie...

Potrzebne będą moduł bt,anteny,mikrofon no i montaż z programowaniem.

I to chyba tyle.

Opublikowano

Sprawdze czy jest modul w bagazniku

Dziwi mnie tez ze po vinie cos wychodzi o BT

Moglby ktos co ma BT w aucie sprawdzic wyposazenie po vinie i zobaczyc co tam pisze o bluetooth

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Moglby ktos co ma BT w aucie sprawdzic wyposazenie po vinie i zobaczyc co tam pisze o bluetooth

$7SNA Navi Buisness / Handyvorber. Bluetooth

takie mam wyposaźenie i bluetooth działa źe hej

Opublikowano

Pozwolę sobie wtrącić się do tematu.

U mnie właśnie broił moduł bt tzn. radio się restartowało co kilka sekund. Po jego odpięciu przestały mi działać piloty (2x kluczyk oraz pilot od webasto) bezpieczniki ok . Czy ten moduł jest w jakiś sposób połączony z centralnym czy to po prostu zbieg okoliczności i siadł mi odbiornik w płetwie?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Napisz więcej szczegułów jaką wtyczke wypiołeś? jakie masz radio ,navi? diagnostyka była?
Opublikowano

Racja :)

Navi\radio buisnes mały wyświetlacz o ile się nie mylę pierwszy i drive.

Moduł całkowicie wypięty. Wszystkie wtyczki itp.

Jak jest podpięty na ekranie pojawiają się tak jak by paski, cały jest przyciemniony i po kilku sek uruchamia się ponownie.

Zauważyłem dziś że nie grzeje również tylna szyba.

Komputer nie wykasuje żądnego błędu niestety.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
wyciągając wtyczke z radia rozłączyłeś linie most (światłowód) to są dwa kable/rurki w durzej wtyczce moźesz je złączyć razem i reszta powinna śmigać,napisz jakie masz błędy
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

wracają do swojego tematu ktoś gdzieś pisał ze bezpiecznik nr 80 z tylu jest od BT sprawdzilem jest dobry.

Nie wiem gdzie jest ten modul BT jezeli w ogole go mam.. :) sciagnalem boczek w bagazniku z lewej ale tam nic nie ma wszystko zabudowane jedynie jakies kable ida no i dojscie do lampy.

jak bylem u diagnosty podpiac pod komputer to przedtawilem mu sytuacje ze cos w idrive jest o BT ze jest w Vinie cos o BT ale nie dziala sprawdzil na kompie ze BT mam a nie ma z nim polaczenia, i mowi ze trzeba podjechac zobaczyc i jest wszystko ok z kablami bezpiecznikami czy wgl nie padl modlu, wlalbym sam cos wiedziec a nie odstawic okaze sie pierdola a on mnie skasuje np na nowy modul ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

http://s1253.photobucket.com/user/chr15gb/media/Forum%20pictures/mulf.jpg.html

moduł jest przykręcony z boku nadkola musisz jeszcze odchylic ten drugi boczek źeby go zobaczyć

Opublikowano

Bardzo proste ktoś wymienił ci napęd cd ! W tym urządzeniu zapisane są funkcje które wyswietlaja się na ekranie ale niekoniecznie musisz je mieć fizycznie w twoim samochodzie ! Np : nawigacja , BT , PDC itd

Pozdrawiam. :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bardzo proste ktoś wymienił ci napęd cd ! W tym urządzeniu zapisane są funkcje które wyswietlaja się na ekranie ale niekoniecznie musisz je mieć fizycznie w twoim samochodzie ! Np : nawigacja , BT , PDC itd

Pozdrawiam. :D

chodzi o to źe autor tematu ma BT w wyposaźeniu, z Vinu jak auto wyszło z fabryki ,a tego się nie da zmienic.Chyba źe się da ? sam jestem ciekaw -to niech ktoś napisze jak?

autor musi sprawdzic czy ma ten moduł MULF w bagarzniku lub same wtyczki bo ktoś go mógł zdemontować

Opublikowano

sprawdzilem tak jak na zdjeciu jest na nadkolu ten modul przykrecony w bagazniku

no i teraz bedzie zagadka co moze byc nie tak ze w menu poprostu nie moge go zaznaczyc "ptaszkiem" zeby sie wlaczyl BT, jakies propozycje?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
sprawdzilem tak jak na zdjeciu jest na nadkolu ten modul przykrecony w bagazniku

no i teraz bedzie zagadka co moze byc nie tak ze w menu poprostu nie moge go zaznaczyc "ptaszkiem" zeby sie wlaczyl BT, jakies propozycje?

masz na tym module znaczek BT

diagnostyka i będzie wiadomo czy moduł leźy,a moźe da sie go postawic

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie bylo na nim zadnej etykiety niestety

musiał byś go wyciągnąc źeby zobaczyć nalepke z danymi modułu jedne mają z przodu a inne z boku chyba źe ktoś ją zerwał

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
wyjmij kluczyk z stacyjki odepnij kable od modułu wyciąg go i oglądnij z kaźdej strony
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

masz TCU albo MULF

wpisz sobie w google i zobaczysz fotki jak jeden i drugi wygląda... nie da się nie rozpoznać ...

mam nadzieję, że nie mylisz ich z wzmakiem HI-fi albo Logic 7

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przy opcji $644 na 100% był bluetooth(mulf) w samochodzie,a nie możesz zaznaczyć dlatego,że moduł jest uszkodzony,lub ktoś go zdemontował.