Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym wsadzić do mojego przedliftowego BMW oryginalne ringi (całe lampy). W aucie mam LCM II. Co musiałbym dokładnie zrobić i wymienić (prócz lamp i wtyczek) żeby taka operacja się udała ?

Opublikowano
Mi tam się wydaje, że ślizgi są takie same, przynajmniej nigdy nie widziałem żadnej różnicy przy demontażu / montażu lamp.
Opublikowano

To zależy jak chcesz.

Chcesz zwykle h7?

Ja słyszałem że niby slizg trzeba zmieniać. A czy to prawda to nie wiem bo mam przedlifty. Chciałem kupić ale za ładne Trzeba było dać 1400zl co mało nie jest jak, za 2 stare lampy

Opublikowano
Więc pozostanę przy zwykłych :P Nie chcę za bardzo kombinować. Wymiana lamp i ewentualnie ślizgów jest dla mnie ok. Mała ingerencja, a ringi będą :D
Opublikowano
Więc pozostanę przy zwykłych :P Nie chcę za bardzo kombinować. Wymiana lamp i ewentualnie ślizgów jest dla mnie ok. Mała ingerencja, a ringi będą :D

A to ma wyglądać czy świecić? Bo jak wyglądać, to powiedzmy, że OK i powyższe wystarczy. Ale jak ma świecić, to jednak lepiej iść w xenon (dołożyć poziomowanie i spryskiwacze)

Opublikowano
Raczej ma wyglądać. Teraz jeżdżę na H7 i nie narzekam na widoczność, więc nie zależy mi na ulepszeniu świecenia.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
A czy ringi xenonowe wymagają koniecznie spryskiwaczy lamp ? Gdyby podłączyć xenonowe na przerobionych przewodach to będą świecić ? Jak to wygląda ?
Opublikowano
A czy ringi xenonowe wymagają koniecznie spryskiwaczy lamp ? Gdyby podłączyć xenonowe na przerobionych przewodach to będą świecić ? Jak to wygląda ?

Czytam i nie rozumiem. Co to są ringi xenonowe. Mogą być markery w po liftach albo w przed liftach można kupić ringi ccfl. Xeon może być tylko jako światła mijania. Możesz kupić lampy Xeon ale według prawa polskiego musisz mieć spryskiwacze lamp. A Xeon składa się z przetwornicy która zasila żarnik.

Tak wygląda instalacja w lampie Xeon masz opisane co jest do czego.

12305955_936401856451639_1521569601_n.jpg

Opublikowano
Oo dzięki wielkie ! Teraz wiem o wiele więcej. Sprawa ma się tak. Miałem wypadek i do wymiany mam m.in. reflektor. Jak wiadomo chodziła mi już po głowie wymiana lamp na ringi wiec zrobię to już teraz przy naprawianiu auta po wypadku. Samochód jest potrzebny szybko a znaleźć dobre lampy oryginały jest bardzo ciężko. Natknąłem się jednak na dobre reflektory xenonowe, cały komplet ze slizgami, przetwornicami i wtyczkami więc postanowiłem je kupić i zrobić póki co bez spryskiwaczy (za jakiś czas się tym zajmę) lecz nie byłem pewien czy xenon będzie świecił na moim aucie. Z tego co rozumiem, po przerobieniu odpowiednich wtyczek lampy xenonowe będą świecić i działać tak jak powinny ?
Opublikowano

chyba nawet wtyczek nie trzeba przerabiać ale mogę się mylić. Co to lamp to załóż chociaż dla atrapy same spryskiwacze w zderzaku, bo policja na to zwraca uwagę( kiedyś jak wracałem z Torunia to policjant specjalnie mnie zatrzymał bo myślał że nie mam spryskiwaczy :roll:). No i na pewno nie przejdzie auto przeglądu. Dużo roboty z instalacją spryskiwaczy nie ma. Zresztą jak i całej instalacji.

A tak w ogóle to w tym temacie kolega Manolito77 idealnie opisał dokładanie sprysków do lamp i chwała mu za to :modlitwa: :modlitwa:

viewtopic.php?f=72&t=287596

Opublikowano

Na tym polega sens bycia na forum - ktoś coś przerabia, testuje niejako na sobie i jeśli jest ok to rzuca tutaj temat, żeby inni nie musieli bazować na domysłach tylko przeć z robotą dużo sprawniej, według sprawdzonej już metody. :wink:

Pzdr.

Opublikowano
Dzięki za radę. W takim razie dam też spryskiwacze lamp na zderzak i za jakiś czas zajmę się przeróbka. Dzięki za pomoc :D
Opublikowano

Witam. Jestem w trakcie montowania poliftowych lamp xenonowych do e39. Po przerobieniu wtyczek postoju i kierunków wszystko działa oprócz prawego ringa. Kiedy podepnę wkład do lewej działającej lampy wtedy świeci. W czym mogę szukać problemu ? Kostka ? Ringi ?

Dodam jeszcze , że akumulator był już na wyczerpaniu i nie miał już nawet siły na światła mijania.