Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Udało Wam się podłączyć z iPhone 5s przez bluetooth z samochodem? Mój iPhone nie widzi urządzenia BMW. W iPhone nie używam żadnego dodatkowego programu bluetooth poza tym co jest w standardzie. Na Androidzie nie miałem problemu.

2. Są jakieś aplikacje na iPhone, które mogę wykorzystać w zestawieniu z moim E90? Na AppStore widzę:

- BMW Connected

- My BMW Remote

- BMW Wireless

- BMW Driver's Guide (mniemam, że to intsrukcja)

- BMW M Power Meter

- BMW Motorsport

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Po pierwsze to Iphone nie połączy się z adapterem OBD na BT, trzeba miec OBD na wifi. Lub zmienić na urządzenie z androidem tam obd na Bt działa bez problemu.

Po drugie tylko jeden program jest wart uwagi Carly for BMW.

Opublikowano
Po pierwsze to Iphone nie połączy się z adapterem OBD na BT, trzeba miec OBD na wifi. Lub zmienić na urządzenie z androidem tam obd na Bt działa bez problemu.

Po drugie tylko jeden program jest wart uwagi Carly for BMW.

Widzę, że takie OBD można dostać od 50 zł, a program, który polecasz to program diagnostyczny i można go wykorzystać właśnie wraz z OBD WiFi. Ten program ma więc dość zaawansowane funkcje. Mnie bardziej chodziło o jakąś zabawkę, którą mógłbym odczytać podstawowe informacje o pojeździe, z telefonu włączyć światła awaryjne lub użyć klaksonu etc... :)

Tylko jeśli dobrze rozumiem, to po zakupie np.:

http://allegro.pl/obd2-wifi-icar-nano-pl-elm327-elm-327-wireless-hit-i5286965771.html

Będę mógł za pomocą tego urządzenia przeprowadzić diagnostykę samochodu, ale nie posłuży mi jako zestaw głośnomówiący..., a na tym mi zależy.

Czy ktoś próbował skomunikować się przez BT za pomocą aplikacji iBlueNova?

Opublikowano
Generalnie podłączenie iPhone 5s via blueetoth w celu korzystania ze zestawu głośnomówiącego nie powinno stanowić żadnego problemu. Mnie się po kilku próbach udało połączyć. Jedyny problem jaki pozostał to brak skopiowania kontaktów.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Generalnie podłączenie iPhone 5s via blueetoth w celu korzystania ze zestawu głośnomówiącego nie powinno stanowić żadnego problemu. Mnie się po kilku próbach udało połączyć. Jedyny problem jaki pozostał to brak skopiowania kontaktów.

Czy w telefonie samochód został rozpoznany jako końcówka nr VIN Twojego samochodu? Np. BMW 23546

Opublikowano

Moduł BT padł mi jakiś czas temu i znalazłem na forum namiary na człowieka, który je naprawia (okolice Krakowa jeśli mnie pamięć nie myli). Po tym jak mi odesłał moduł, identyfikuje się innym VIN - nie moim. Nie wiem czy dał mi ten sam moduł, czy zmienił soft.. W każdym razie powiedział, że to co on robił nie ma wpływu na to, że kontakty się nie skopiowały, a przyczyna leży pewnie po stronie telefonu. Nie zależało mi specjalnie wtedy, więc odpuściłem...

Odpowiadając na Twoje pytanie, tak został rozpoznany, z tym, że innym VIN.

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Dziwne kolego?!? Jak wchodze do bety to w 3 sekundy pozniej mam cala ksiazke tel w idrive. Do tego jeszcze mozna kodowac zeby sms sie wyswietlal na idrive.
" OD NADMIARU WIEDZY JESZCZE NIKT NIE UMARL" ALBERT EINSTEIN.....
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Moduł BT padł mi jakiś czas temu i znalazłem na forum namiary na człowieka, który je naprawia (okolice Krakowa jeśli mnie pamięć nie myli). Po tym jak mi odesłał moduł, identyfikuje się innym VIN - nie moim. Nie wiem czy dał mi ten sam moduł, czy zmienił soft.. W każdym razie powiedział, że to co on robił nie ma wpływu na to, że kontakty się nie skopiowały, a przyczyna leży pewnie po stronie telefonu. Nie zależało mi specjalnie wtedy, więc odpuściłem...

Odpowiadając na Twoje pytanie, tak został rozpoznany, z tym, że innym VIN.

Jak go zakodujesz będzie się logował z Twoim VIN i będziesz miał dostęp do kontaktów i innych funkcji jeśli je miałeś. Niestety nie da się tego zrobić INPA. Miałem tak samo po naprawie modułu i dopiero zakodowanie przywróciło wszystkie funkcje.