Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niestety mam na wykończeniu automatyczną skrzynię biegów - szarpie przy zmiane biegów, przy "zrzucaniu biegu", wpada w wibracje przy niskich obrotach, itp.

Diagnoza w jednym z serwisów potwierdziła konieczność regeneracji skrzyni, jednak troche koszty mnie przerażają...

Możecie polecić jakiś specjalistyczny warsztat tak max.250km od Warszawy ?

Opublikowano
Ile zawoali za naprawę i co do naprawy? Tylko szarpała skrzynia czy biegi sie ślizgały? Przy wstecznym jak zalaczales to szarpał czy moze z opóźnieniem włączał?
Opublikowano

Objawy są takie:

- przy ok 1800 - 2100 obrotów czuć drgania (tak jakby były niewyważone koła)

- przy redukcji z 4 na 3 czuć szarpnięcie

- przy hamowaniu np. przy dojeżdżaniu do świateł też czuć uderzenie

Naprawę w S..ko wycenili na 4-5 tys netto, z tego co pamiętam do naprawy lock-up i coś tam jeszcze, generalnie mówili o całkowitej regeneracji skrzyni.

Wsteczny sprawdzę, nie zwróciłem uwagi jak pracuje...

Opublikowano
Jeszcze muszisz sie spodziewac korekty tych kosztow po rozebraniu skrzyni. To malo prawdopodobne, zeby warsztat byl w stanie to okreslic, gdy skrzynia jest na samochodzie.
Opublikowano

przy takiej naprawie najgorsze jest to, że koszty rosną etapami, na które się godzisz - no bo już przecież tyle wydałeś - i trzeba jeszcze 1-2tys - i już będzie dobrze...

używkę kup nie najtańszą jaka istnieje tylko od kogoś kto da Ci gwarancję - zamkniesz się w 5tys spokojnie

za 4-5tys netto nikt Ci "całkowitej regeneracji skrzyni" nie zrobi... - tyle to starczy na nowy konwerter, i do tego standardowy serwis (olej, miska, przejrzenie mechatroniki)

Opublikowano
Kolego. Nie chcę Cię martwić. Ale szybciej kupisz "całe" auto niż używaną skrzynię do E70 z silnikiem 3.0si. Tego jest bardzo mało, wręcz graniczy z cudem. Te silniki nie mają u nas popularności w tym modelu. Ja niestety też miałem problemy ze skrzynią, padła mechatronika- uszkodzenie sterownika. Robiona w zeszłym roku i jak na razie działa ok.
Opublikowano
Niestety mam na wykończeniu automatyczną skrzynię biegów - szarpie przy zmiane biegów, przy "zrzucaniu biegu", wpada w wibracje przy niskich obrotach, itp.

Diagnoza w jednym z serwisów potwierdziła konieczność regeneracji skrzyni, jednak troche koszty mnie przerażają...

Możecie polecić jakiś specjalistyczny warsztat tak max.250km od Warszawy ?

Pytam z czystej ciekawości przy jakim przebiegu u Ciebie zaczyna świrować skrzynia?

WWW.POLISAOGL.PL
  • 1 miesiąc temu...