Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,

Szukałem ale nie znalazłem w tym dziale...Czy F30 ma funkcje doświetlania zakrętów np. poprzez halogeny?

Można zamówić Bi-xenon skrętny (AHL) jako opcje wyposażenia dodatkowego. Są to lampy ze skrętną soczewką.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Przy adaptive xenon doświetla tez halogenami. Jest tez pakiet doposażenia w skrętne halogeny led (ok 1300 pln).
Opublikowano

Światła doświetlające zakręty posiadają

zmienne sterowanie reflektorów, które umożliwia

lepsze oświetlenie drogi.

W zależności od kąta skrętu kół i innych parametrów

światło reflektorów kierowane jest na

wnętrze łuku.

Na ostrych zakrętach, np. serpentynach, lub

przy skręcaniu załączany będzie przy określonej prędkości jeden z dwóch reflektorów przeciwmgielnych

jako światła skrętu. Dzięki temu

lepiej oświetlona będzie wewnętrzna część zakrętu.

Zmienne ustawienie rozkładu światła w zależności

od prędkości jazdy zapewnia jeszcze lepsze

oświetlenie jezdni.

Rozkład światła dostosowywany jest automatycznie

do prędkości jazdy. Światła miejskie

aktywne są przy prędkościach poniżej 50 km/h.

Światła autostradowe włączane są przy prędkości

powyżej 110 km/h po ok. 30 sekundach

lub od razu przy prędkości powyżej 140 km/h.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam. Ja mam tą opcje i zauważyłem coś takiego: jak mam swiatla wlaczone na auto to lewy ksenon jest wychylony ns max w lewo. Kiedy skrdcam kierownica w prawo oba zaczynają wedrowac w prawo.

Kiedy mrugne długimi to ten odchylony na max w lewo lewy xenon szybko wslakuje na pozycje jazdy na wprost i wtaca po odpuszczeniu długich.

Kiedy przelscze z auto na stałe swiatla drogowe to lewy powrzca na swoja pozycje na wprost i ruvhy kierownicy nie powoduja skretu soczewek.dodam ze mzm opcje automatycznego przelaczania swiatel długich ns krotkie gdy cos z naprzeciwka jedzie. I choc nie jedt to uruchomione to zastanawiam sie czy kamera pod lustetkiem nie ma wplywu na ustawirnie lewego swiatla mijania z jskiegos powodu.

Czy to prawidlowe zachowanie?

Nie eidm czy nie oslepiam jadacych z naprzeciwka.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Update: U mnie wszystko w porządku. W tych autach z opcją adaptive lights tak sie światła zachowują. Przy 50km/h lewy reflektor wraca na swoją pozycje na wprost. Tak jest to zaprogramowane oryginalnie.