Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , przegladalem duzo tematow i duzo filmikow na youtube i sam juz nie mam pojecia co i jak wiec do rzeczy . Mam u siebie nawigacje mk4 16:9 z tego co wszedzie pisza i na filmikach aby uruchomic aux wystarczy wyciagnac monitor i tam jest magiczna kostka 3 pinowa i w to wpinamy sie i jest po robocie no niestety nie u mnie bo nie mam tej kostki :/ widze ze chyba w niebieskiej kostce ktora idzie do monitora sa kolory przewodow ktore zgadzaja sie z kolorami niby do tego auxa ma to cos wspolnego?

Drugie pytanie popsula mi sie zmieniarka chcialem zakupic cyfrowa na mp3 niestety znowu jest ale.... posiadam DSP no i z tego co wiem tam dzwiek idzie jakims kablem optycznym chyba ale wytargalem zmieniarke i wychodza z niej tylko 2 kostki 3pin i 6 pin nie ma przewodu optycznego . Przelozylem na szybko z e46 zmieniarke bo sa takie same i ta z e46 dziala tez podlaczajac tylko 2 kostki i tu pytanie skoro mam DSP bo jest sub po prawej stronie i dziala poza tym mam opcje w manu DSP to czy jednak da rade podlaczyc ten emulator? E53 2002r

Pozdrawiam

Opublikowano
Hej kolego. Jak nie masz wyjścia aux, to można je dołożyć do tunera( mam na kablu), jak naprawiałem swój tuner, to proponowali mi nawet aux przez bluetooth. Emulator zmieniarki musisz kupić do DSP. Koszt ok 500 zł.
Opublikowano
A nie orientujesz sie czy dokladajac do tunera to wystarczy dolozyc 3 piny do kostki ktora wchodzi w tuner czy cos wiecej trzeba? Co do emulatora no niby powinien byc emulator pod DSP ale zastanawia mnie fakt ze w e46 gdzie mam zwykle audio o zmieniarke (podlaczone 2 kostki) przelozylem do X5 i tez tylko te dwie kostki podlaczylem czyli zasilanie 3pin i sygnal 6pin a powinien byc jeszcze jeden taki pojedynczy przewod jednym koncem do zmieniarki podlaczony taki maly okragly a drugi koniec do wzmacniacza chyba no i nie posiadam tego a mimo to zmieniarka smiga a emulator mozna podpiac wlasnie pod te kostki od zmieniarki :)
Opublikowano
Zależy jakie masz oprogramowanie w tunerze, niestety nie wszystkie BM54 obsługują AUX. Aktualizował ktoś z Was firmware w tunerze? przemoevo gdzie naprawiałeś?
Opublikowano
Ja mam chyba aktualizowany bo mam polskie menu i lektor dokladnie nie wiem jezeli nie da rady w miare ori aux to wepne sie w zmieniarke gniazdem jack przelaczajacym i tyle :) tak samo w e46 zrobilem
Opublikowano
Polskie menu i lektor to kwestia "komputera" - czytnika nawigacji, a nie tunera radiowego. Za AUX odpowiedzialny jest tuner radiowy BM54, który jest za kołem zapasowym, a nie czytnik nawigacji który jest po lewej stronie bagażnika za lampą.
Opublikowano
Ok , sadzilem ze radio odpowiada za soft lektora i polskie menu :) odrozniam czytnik navi od innych rzeczy :p a tuner bm54 jest za kolem? Sadzilem ze jest po lewej stronie tam gdzie zmieniarka i czytnik z tym ze glebiej :)
Opublikowano

witam podłącze sie pod temat, bo też nie mam wtyczki auxa z tyłu navi 16:9 a chciałbym mieć to w swojej X5

wiec jak to zrobić?

Opublikowano
Ok scarab dzieki i tak bede musial go szukac bo zamiast kola mam butle :D wiec pewnie gdzies go przelozyli
Opublikowano
Ok scarab dzieki i tak bede musial go szukac bo zamiast kola mam butle :D wiec pewnie gdzies go przelozyli

To masz go pod bytlą wraz z innymi elementami znajdującymi sie tam :P

Opublikowano

Nie koniecznie bo aku mam na wierzchu ;)

Opublikowano

Nie koniecznie bo aku mam na wierzchu ;)

To mnie zaskoczyłeś... Dziwne rozwiazanie :shock:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Podłącze się pod temat mam E53 2003 rok radio mkIV i nie działa mi zmieniarka( wyświetla no discs) więc mam tylko radio. Co muszę zrobić żeby słuchać muzy z pendriva lub z telefonu.

Poproszę o jakieś linki do allegro lub namiar na firmy w okolicach Wawy, które to montują.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Wiec przyszla pora na odswiezenie tematu , kupilem emulator zmieniarki xcarlinka mimo ze wszyscy zapewniali ze nie bedzie dzialac z DSP a tu niespodzianka.....

Dziala :D zauwazylem ze gdy do zwyklej ori zmieniarki mamy podlaczone kostki tylko 3 i 6 pinowe wtedy mozna kupowac smialo normalna cyfrowa zmieniarke :) dziala i dzwiek jest tak jak z ori zmieniarki

Ale mam jeden problem radio samo przechodzi z trybu w zmieniarki w radio czyli slucham sobie muzyki ze zmieniarki cyfrowej i po jakims czasie automatycznie samo wlacza mi sie radio :/ funkcja TP wylaczona wie ktos o co chodzi?