Skocz do zawartości

M52B20 Pytanie o odmę i kolektor dolotowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kiedyś zakładałem temat odnośnie dużego spalania i tego że strasznie czuć benzynę z wydechu próbowałem już wszystkiego czego pisaliście przepływomierz ok sondy ok na inpie wszystko ok dzisiaj rozebrałem wszystko do kolektora dolotowego po odkręceniu przepustnicy poniuchałem kolektor i strasznie z niego czuć benzynę prawie że jak z baku co to może być. Odnośnie odmy czytałem kiedyś na forum żeby odpiąć przewód od miejsca gdzie wchodzi do pokrywy zaworów i dmuchnąć w niego jak da się dmuchnąć jest ok jak zatkany to lipa więc dmuchnąłem swobodnie w niego i ok ale strasznie w tej odmie bulgocze" tak jak by kipiało coś takiego także nie wiem czy ok czy nie?

Za wszystkie podpowiedzi wielkie dzięki.

Opublikowano
Podmień regulator ciśnienia paliwa,to jedyna droga którą benzyna może dostać się do kolektora.
Opublikowano
  • Członkowie klubu
Co pokazał komputer? Jakie błędy? Inaczej to można się bawić w zgaduj zgadulę do nieskończoności.
ec2Wze6.jpg
Opublikowano
  • Autor
Witam sorki że tak długo nie odpisywałem ale czekałem na wymianę tego regulatora ciśnienia paliwa więc kupiłem nowy Boscha koszt to 102zł. i w sumie nic się nie zmieniło... Odnośnie kompa to jedyne co wykazało to to http://zapodaj.net/308e7be831dfd.jpg.html engine load i ta wartość poniżej jest zła ale czytałem żeby w m52 tym się nie przejmować bo w każdej tak jest. A teraz pytanie z innej beczki ale w sumie na temat czy sonda lambda z e39 z 2002r. silnik m52b25 podejdzie do mojej e36 z 1996r. m52b20, żeby sprawdzić czy jest dobra?
  • 2 tygodnie później...