Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam na forum jestem świeżo zarejstrowanym użytkownikiem .Z autami BMW mam do czynienia od ok. pół roku. Obecnie posiadam 535d auto nie łączy się z NCS wyskakuje błąd:

Following feture is invalid for FA:$620 kiedy próbuje połączyć sie przez moduł LMA wyskakuje $621 .Wcześniej miałem ISTE/P na emulatorze K+dcan niestety dysk siadł , ista również się nie łączyła.Jakieś sugestie panowie? Dodam tylko że w aucie są błędy KL15 więc coś chyba związane z linią 15, cas wyciągałem jest czysty , zalany silikonem więc raczej sprawny. W aucie nie działa CCC bo nie działa moduł MPM.INPA łączy się normalnie bez zakłuceń.

Opublikowano

Spróbuj pobrać starszego ediabasa jak 7.3.0. i go podmień. A i wartało by mieć w miarę aktualne SpDaten do twojego modelu.

On nie lubi NCS'a.

Może pomoże daj znać

Opublikowano
Nie w tym rzecz inna auta się łączą , tak samo inpa też idzie ale ista/p ani ncs nie chce się połączyć , auto pożera prąd i po odpaleniu auta sama otwiera się tylna szyba , także gdzieś jest zwarcie , tylko nadal nie wiem co oznacz błąd związany z KL15 .
  • Zarejestrowani
Opublikowano
Gdyby blokowało Ci dostęp do auta nie dostałbys informacji o nieprawidłowym wpisie w VO, prawdopodobnie masz stare skrypty i to cała filozofia. Pliki ECU i Daten do odświeżenia

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam na forum jestem świeżo zarejstrowanym użytkownikiem .Z autami BMW mam do czynienia od ok. pół roku. Obecnie posiadam 535d auto nie łączy się z NCS wyskakuje błąd:

Following feture is invalid for FA:$620 kiedy próbuje połączyć sie przez moduł LMA wyskakuje $621 .Wcześniej miałem ISTE/P na emulatorze K+dcan niestety dysk siadł , ista również się nie łączyła.Jakieś sugestie panowie? Dodam tylko że w aucie są błędy KL15 więc coś chyba związane z linią 15, cas wyciągałem jest czysty , zalany silikonem więc raczej sprawny. W aucie nie działa CCC bo nie działa moduł MPM.INPA łączy się normalnie bez zakłuceń.

Nie napisałeś jaki i model bmw 535 ale pwenie chodzi o e60 to masz błąd w FA nie ma w e60 opcji ($60 u mnie jest v55) $621 usuń opcje z FA i zakoduj moduły komunikacyjne z nowym FA, po tym wróci ci komunikacja z NCS

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nic nie usuwaj bo sobie namieszasz.Pliki sp daten załatwią sprawe(świeże)

Masz tu paczkę e60 z V56

https://mega.nz/#!V0t0QRSY!kl0p6t7R0Q0YM0TuHF1pfdd6p97CQREpJ27E1FYNwBY

GK niestety nie masz racji pisze że w E60 i ISTA V55 nie ma opcji w FA $621 to nie z słyszenia tylko zobaczyłem w daten, proszę o to spis z daten v55

W 619 //NOTRUFSYSTEM

W 620 V0307 SPRACHEINGABE CCC //ERWEITERTE SPRACHVERARBEITUNG (ZWAKO SA601,SA609)(mit SA852Jap. 03/05) (ab 03/07 mit MASK lt. PN PA623/103)

W 620 N0307 SPRACHEINGABE //ERWEITERTE SPRACHVERARBEITUNG (ZWAKO SA601,SA609)(mit SA852Jap. 03/05) (ab 03/07 mit MASK lt. PN PA623/103)

W 630 TELEFON RING_H //AUTOTELEFON SIEMENS M. (ENTFALLEN!)

To że niektórzy wpisują głupoty w FA/VO na podstawie tylko tego co przeczytali na forum to już norma, ale NCS informuje o nieprawidłowości ma to zapisane w daten wiesz który plik ...

(nic więcej nie dodam pokaż mi v56 że jest więcej opcji ....)

Opublikowano
Bardzo dziękuje za pomoc!!! Ktoś probował kodować i coś namieszał , taką dostałem informacje . Autko poszło do specjalisty , 1600zł wszystko naprawione .Pozdrawiam ! :D
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Spróbuj może piny połączyć w kablu.

W E60 jest do 2007 roku tylko jedna linia diagnostyczna K na pinie 7 nie ma drugiej lini K pin 8 jak w starszych po 2000 roku

więc połączenie 7 i 8 pinu w interfejsie nie ma sensu

Zamiast CAS wybierz LMA drugi moduł komunikacyjny , jak masz oczywiście diagnostykę w inpa w e60 .

• 1 miesiąc temu...