Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 246
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Nie boisz się apetytu na olej w tfsi? Czy auto już po serwisach pierścieniowo-tłokowych?
Opublikowano
W BMW spalanie oleju to normalka, w ostatnich TFSI olej lejesz częściej niż benzynę ;)
Opublikowano

No niestety jesteście w błędzie :) TFSI gen3 po 2012 nie biorą oleju albo biorą go w znikomych ilościach - to zupełnie inne silniki niż poprzednie - inne pierscienie, tłoki, ba nawet turbo chłodzone jest cieczą.

Także nie boję się "picia" oleju, rozrządu itp.

Opublikowano
Powiem tak, na dobrą sprawę nigdy w swoim garażu nie ugoszczę F30, bo trzeszczącego plastiku nienawidzę, gwiazda na masce niestety jest za droga, przynajmniej póki co, volkswagen kojarzy mi się jedynie ze starymi B5 w TDI z kulturalnym spokojnym gościem w bardzo podeszłym wieku za kółkiem, a jeżeli chodzi o Audi - wygląda toto bardzo dobrze, prowadzi się super ale w Quattro, a wnętrza mają genialne. Także wybór :cool2: .
http://s32.postimg.org/8t3axzpc5/podpis_Forum_BMW.png
Opublikowano

Silnik masz stronę wcześniej :):

pod maską skromnie ale wrażenia porównywalne do 320d 184 - siedzi najnowsze 1.8 tfsi [bAD] 170 KM - jednak długo nie zostanie ta moc - na lipiec jestem umówiony w comp-sport na koks.

Potencjał jest na 230-240 KM - seria wychodzi jakies 10% wiecej - 185-190 KM

-----------

Rotory to must przy takim ślicznym egzemplarzu :)

http://s32.postimg.org/8t3axzpc5/podpis_Forum_BMW.png
Opublikowano
Oj przepraszam , zapomniałem ... Wczoraj o tym czytałem przecie :mad2: Jak spalanie ? Ogólnie zanim kupilem swoją e92 szukałem wlaśnie a4b8 albo A5 dużo jest 2.0 TFSI ale każdy mówi że to badziewny silnik itp. Jestem Ciekawy jak u Ciebie się będzie spisywał 1.8 :D Który to rok ?
Opublikowano
Oj przepraszam , zapomniałem ... Wczoraj o tym czytałem przecie :mad2: Jak spalanie ? Ogólnie zanim kupilem swoją e92 szukałem wlaśnie a4b8 albo A5 dużo jest 2.0 TFSI ale każdy mówi że to badziewny silnik itp. Jestem Ciekawy jak u Ciebie się będzie spisywał 1.8 :D Który to rok ?

silniki TFSI były bardzo słabe ale po roku 2012 to zupełnie inna konstrukcja - nawet turbo teraz jest chłodzone wodą :)

Auto z 2013 roku - silnik cichy i bardzo żwawy - spalanie ok 8 litrów - 2.0 tfsi jest mocno paliwożerny - 10 l to na trasie - dlatego wybrałem 1.8 tfsi bo moc może byc poodobna lub wieksza przy mniejszym spalaniu.

Szkoda trochę że to nie 3.0 TDI ale zawsze miła odmiana - bo nigdy benzyny nie miałem