Skocz do zawartości

Ile powinno być płynu w zbiorniczku wyrównawczym?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie. Niestety jak wielu użytkowników BMW nie mam miarki w zbiorniczku wyrównawczym od płynu chłodzącego. I tu moje pytanie ile mniej więcej w cm powinno być płynu od tego progu do którego dobija ten styropian w zbiorniczku? U mnie jest 1.5-2cm http://zapodaj.net/df4579d8eedc2.jpg.html

http://zapodaj.net/df4579d8eedc2.jpg.html

Opublikowano
Co to znaczy jak wielu uzytkownikow, ja jakos model e60 2004 i mam plywak, wszystko opisane ladnie na deklu od odkrecania,az sie zdziwilemze niemasz tego :shock:
Opublikowano (edytowane)
Co to znaczy jak wielu uzytkownikow, ja jakos model e60 2004 i mam plywak, wszystko opisane ladnie na deklu od odkrecania,az sie zdziwilemze niemasz tego :shock:

Wszystkie E60 mają patyk na pływaku pod warunkiem że się nie ułamał :)

Witam Panowie. Niestety jak wielu użytkowników BMW nie mam miarki w zbiorniczku wyrównawczym od płynu chłodzącego. I tu moje pytanie ile mniej więcej w cm powinno być płynu od tego progu do którego dobija ten styropian w zbiorniczku? U mnie jest 1.5-2cm

Wsyzscz mają pod warunkiem że się nie ułamał :) Jeśli pomoże ci to, to mogę jutro sprawdzić i napisać jaki powinien być poziom płynu :)

Edytowane przez Kronin
Opublikowano
Kupic nowy i po problemie

Tylko jaki jest sens kupować nowy zbiorniczek jeżeli ten jest dobry? :duh:

Wszystkie E60 mają patyk na pływaku pod warunkiem że się nie ułamał :)

Witam Panowie. Niestety jak wielu użytkowników BMW nie mam miarki w zbiorniczku wyrównawczym od płynu chłodzącego. I tu moje pytanie ile mniej więcej w cm powinno być płynu od tego progu do którego dobija ten styropian w zbiorniczku? U mnie jest 1.5-2cm

Wsyzscz mają pod warunkiem że się nie ułamał :) Jeśli pomoże ci to, to mogę jutro sprawdzić i napisać jaki powinien być poziom płynu :)

Jakbyś mógł zmierzyć ile jest na minimum i ile jest na maximum byłbym wdzięczny :wink:

Opublikowano

U mnie od tego pływaka do krawędzi wewnątrz zbiornika jest ok 2,5cm

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tylko jaki jest sens kupować nowy zbiorniczek jeżeli ten jest dobry? :duh:

Dobre,dobre :norty: Po ułamaniu pływaka (ukruszył się) dolewałem płynu mierząc także miarką.Nie wiem czy winny był stary korek czy może dolałem za dużo lub wina starego zbiorniczka ale po pewnym czasie zbiorniczek mi pękł w szwie i kupiłem: http://allegro.pl/zbiorniczek-wyrownawczy-plynu-bmw-e60-e61-e63-e64-i5305253890.html oraz korek w ASO.

Tak samo można cały czas jeździć na kole zapasowym.

P.S.

Dzisiaj zmierzyłem.Po odkręceniu korka pływak u mnie jest na max. czyli równo z szyjką zbiorniczka.Od szyjki do płynu wewnątrz jest 10 cm.Nie wiem co oznacza u Was 2,5cm.

Opublikowano

pływak pewnie oddzielił się od blaszki, lub gdzieś się zawiesił ;)

Jak za którymś razem przeholujesz z płynem to w końcu zbiornik Ci w połowie rozszczelni :nienie: Nie lepiej kupić drugi zbiorniczek i mieć święty spokój?