Skocz do zawartości

demontaż samej tapicerki z drzwi w e36 czy to możliwe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

od tyłu jest ona zgrzana do reszty boczka. Na partyzanta da się to zdjąć lecz potem bedziesz musiał całość jakoś podkleić.

Ta cześć drzwi trzyma się na bolcach które przechodzą przez boczek na drugą strone i od tyłu są z tego co kojarze zgrzane czy stopione. Tak jakby nitowanie plastikiem :P

szukam
Opublikowano

nie poprawisz tapicerki bez oderwania tego elementu z boczka tak mi się wydaje.

http://i.imgur.com/G8XYAsv.jpg

tak wygląda tył.

Widzisz te czarne punkty to właśnie te zgrzewy plastikowe. Zdjąć się to da ale niestety uszkodzisz te nity plastikowe. Potem możesz sobie materiał wyprofilować i podkleić czy coś ale na sam koniec w jakiś sposób musisz zamocować ten wyrwany element do reszty boczka. Jakieś dobre kleje tak myśle.

szukam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie koniecznie.

Niektóre wyglądają tak

DSC_1038.jpg

Nie ma kołeczków ani zgrzewów. Jest to zrobione na stałe i raczej trzeba by je rozerwać.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Panowie coupe,cabrio boczki są klejone do panela drzwi bardzo dobrym klejem bo ciężko je odkleić zaś w sedanach nitowane.Sam przrekładałem z polifta do przedlifta boczki do paneli i tu i tu nitowane.

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558

Opublikowano
Ja te plastikowe nity rozgrzalem lutownica na gorace powietrze, mysle ze na upartego da rade nawet zwykla suszarka do wlosow- bierzesz noz i rozgrzane odginasz do gory- tak zeby tego plastiku nie urwac. Jak bedziesz zakladal z powrotem to wtedy grzejesz znowu i dociskasz tak zeby bylo jak przed calym zabiegiem:) Robilem tak 2 lata temu i do tej pory idealnie. Tylko prawda jest taka ze naprawde jest to czasochlonni trzeba duzo cierpliwosci:)