Skocz do zawartości

e46 330i Uszkodzony tylny zderzak, klapa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
To musisz załatwić dachowanie :norty:

Dobre, tylko po dachowaniu zrobią szkodę całkowitą, więc musiało by być delikatne.

Propozycja jest, dopóki nie sprawdzisz to się nie dowiesz. :norty:

Co do czujników parkowania to ASO takiego gratisa Ci nie da, ale podmiana zderzaka na taki pod czujniki wydaje się być realna.

Montaż zakupionych przez Ciebie czujników i wiązki w zakresie wprowadzenia jej do bagażnika pewnie też.

Kwestia dogadania.

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Aby zakończyć temat, podwieszam końcową FV od BMW do porównania z kosztorysem ubezpieczalni :

http://www.sklepna5.pl/tgagala/pliki/fv1.jpg

http://www.sklepna5.pl/tgagala/pliki/fv2.jpg

słodzenie :mrgreen:

http://www.sklepna5.pl/tgagala/pliki/certyf.jpg

i łyżka dziegciu:

http://www.sklepna5.pl/tgagala/pliki/mocowanie-zderzaka.jpg

W tym miejscu jest uszkodzony lakier, nie wymienione pogięte haczyki. Będę reklamował. Generalnie refinish w porównaniu z innym ASO wykonany dobrze.

Edytowane przez zent
Opublikowano

No ładnie pięknie, już wiem dlaczego mam podwyżkę OC na nowy sezon :)

Właśnie naprawiam auto z większym uszkodzeniem (kupiłem uszkodzone) i zmieszczę się spokojnie w 1500 pln

Opublikowano (edytowane)

Przykro mi, ale ja też płacę OC :mrgreen: Wiem, Jakub że dało się załatwic sprawę taniej, naprawić zderzak, itp., ale nie lubię jak ubezpieczyciel traktuje klienta jak naiwnego i próbuje oszukać na $, choć kwota z ASO jest bulwersująca w drugą stronę.

PS

Mam na sprzedaż mój zderzak z listwami, odbojnikami, itd.

Edytowane przez zent
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Właśnie naprawiam auto z większym uszkodzeniem (kupiłem uszkodzone) i zmieszczę się spokojnie w 1500 pln

Zwyżkę masz przez takich co wezmą z OC 4500zł, a naprawią za 1500zł. Do tego dochodzi zakup tanich części często pochodzących z przestępstwa itd. Nie o Tobie myślę Jakub bo auto kupiłeś uszkodzone ale nawet w tym wątku pojawiły się głosy, że po co bezgotówkowo skoro można na tym "zarobić".

Opublikowano

Zwyżkę masz przez takich co wezmą z OC 4500zł, a naprawią za 1500zł. Do tego dochodzi zakup tanich części często pochodzących z przestępstwa itd. Nie o Tobie myślę Jakub bo auto kupiłeś uszkodzone ale nawet w tym wątku pojawiły się głosy, że po co bezgotówkowo skoro można na tym "zarobić".

Warto dodać że robią to osoby które mają ulęgałki a nie auta :cool2:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Minęły dwa miesiące od naprawy, zima przyszła na południu wraz sólą drogowa i ... wyszły przeoczone drobne uszkodzenia. :duh: Ku pamięci dla tych co tylny zderzak mieli uszkodzony, pamiętajcie że po takiej nawet drobnej kolizji, wieszaki opierające się o karoserię, a ściślej wewnętrzny rant błotnika, uszkadzają powłokę lakierniczą i nadchodzi korozja. Oddałem do ASO na powtórne oględziny i PZU musiało kolejne złotówki dopłacić. Niestety jednej rysy, zadrapania pod pasem tylnym rzeczoznawca PZU nie uznał, bo zauważył korozję przy korku gumowym, mimo że perforacji nie było :mad2: BMW zrobiło mi te rzeczy konserwacyjne wraz lakierowaniem w ramach gestu handlowego. :D Nie wiem jak w sedanie czy coupe, ale w touringu jest korek gumowy na każdą stronę i w obu była korozja, choć początkująca, ale mały bąbelek wyszedł na błotnik i musieli lakierować. Podsumowując, trzeba dokładnie sprawdzać kontrolować tak rzeczoznawców jak i serwis po szkodzie. Aha, pożegnałem się z oryginalną grubością lakieru teraz już jest 300 um. :roll:
Opublikowano
w sedanie są też te korki i niestety u mnie były już dziury , radze też zdjąć nakładki progów i tam też posprawdzać stan otworów a w progi nalać środka konserwującego