Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Świece do n53 mają być NGK ZKBR7A-HTU.

Co do szarpania, kiedy występuje, tylko na zimnym czy jak, i zacznij od diagnostyki, live data to podstawa, żeby nie wymienić pół osprzętu, a mało mechaników ogarnia te silniki

Diagnoza n53/n43 info pw
  • Odpowiedzi 207
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

OKej, czyli zaopatrzę się w te co podałeś..

Co do szarpania, to u mnie jednak chyba coś już pada, bo czy to na zimnym czy na ciepłym wygląda tak samo..

No własnie, mało mechaników ogarnia a u mnie w okolicy to sami janusze...

Czy poprzez INPA mógłbym to jakoś samemu zweryfikować?

Opublikowano

inpa zamowiona wiec bede probowal cos wykombinowac...

tzn tak, po odpaleniu obroty lecą ponad 1000 i spadają do 700/600 i falują w gore i w dol, lecz nie jest to duża skala tego falowania.

nawet gdy jestem w trasie, zatrzymam się np na światłach i czuć jak auto trzęsie tak jakby coś było z zapłonem albo wtryskiem.

No i po zmianie świec z ngk na bosha wywaliło mi check engine no i po sczytaniu było ze wypada zapłon na 4 i 6 cylindrze, wiec może coś jest na rzeczy.

Tylko będę musiał jakoś sprawdzić, które dokładnie cewki niedomagają jak to ich wina

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Powodzenia.

Posiadanie INPY to jedno. Właściwa interpretacja wskazań to odległa sprawa;)

Opublikowano

Powodzenia.

Posiadanie INPY to jedno. Właściwa interpretacja wskazań to odległa sprawa;)

Tak masz racje, zauważyłem że samo posiadanie INPY nic nie daje :D :duh: Zobaczę czy sobie poradzę z kodowaniem wtrysku :roll:

Świece do n53 to tylko NGK ZKBR7A-HTU na innych właśnie są problemy. Jak na rozgrzanym też obroty wariuja to zaczął bym od odmy

Świece własnie te zamówione i na dniach będą wkładane, do tego nowe cewki bo wypadał zapłon oraz jeden wtrysk do wymiany. Zobaczymy czy zmiana poprawi objawy.

• 4 tygodnie później...