Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich jestem nowy na forum to moj pierwszy post jak mysle nie typowy poniewaz mam za duzo mocy w E46 330d z 2001r

Zaczne od poczatku:

Auto mam od tygodnia wymienilem praktycznie wszystkie zuzyte elementy ekspoloatacyjne.

Komputer nie wykazuje zadnych bledow

mechanik ktory robil przy aucie jego stan ocenia na bdb wizualnie na sluch po kompie

dwoch innych ktorzy tylko ogladali to samo mowia

odpala na dotyk ladnie pracuje skrzynia plynnie zmienia biegi nie kopci za duzo

chcialem zrobic czip w jednej z firm na hamowni wykazalo 204kM 490Nm seria 184kM 390Nm

myslalem ze auto wczesniej modyfikowane...

wedlug tunerow program oryginalny...

podobno leja wtryski nie zmodyfikowali nic w obawie o stan techniczny pojazdu napomnieli o jakims problemie ze sterowaniem turbina... ogolnie w ich mniemaniu auto zlom takie odnioslem wrazenie

na trasie autostrada ok 400km predkosci ok 140 - 160 km/h spalanie 8.5l co myslicie o tym? Zmienic tunera sprawdzic wtryski turbo? Co robic?

Opublikowano

20KM i 100Nm z niczego się nie bierze. Albo hamownia do dupy albo coś w aucie było grzebane.

Dla świętego spokoju możesz pojechać do innej firmy i tylko zrobić pomiar. Koszt to jakieś 150zł max.

"na trasie autostrada ok 400km predkosci ok 140 - 160 km/h spalanie 8.5l co myslicie o tym?" - spalanie raczej w normie. U mnie przy ~120km/h jest lekko poniżej 6l, za to przy ~140km/h robi się ponad 7,5l (orientacyjnie).

Fizyki nie oszukasz, im większa prędkość tym opór powietrza większy, spalanie też. I nie rośnie to liniowo ;)

Opublikowano

jakas amatorka

jesli stwierdzili ze auto po programie to jaki problem sprawdzic parametry live data i ustawlić ?

albo taka hamowania tacy specjaliści

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano

Czesc

piotto gdzie byłem narazie nie powiem az nie potwierdze informacji ze wtryski sa zdrowe ale jezeli mozesz polecic kogos w okolicach poznania bede wdzieczny

puzonn oni twierdza ze program jest oryginalny z fabryki a lejace wtryski powoduja przyrost mocy i momentu

po co komu cziptuning kupowac zajechane wtryski i po sprawie... :)

Opublikowano

Pierwszy raz słyszę żeby lejące wtryski dawały przyrost mocy, jak dla mnie to jest to nie możliwe.

Auto kopci ? szarpie ? telepie ? bo tak na prawdę to nie bardzo rozumiem czym tu się przejmować ja na pewno bym się nie przejmował nadwyżką mocy.

Katalizatory są ? dziurka w przepływce ? być może masz mocno zaniżający czujnik ciśnienia doładowania w kolektorze. Z chęcią zobaczył bym jak wygląda live data.

Opublikowano

Głupie pytanie.

W benzynie się steruje dawką powietrza a silnik dopiero benzynę /gaz.

W dieslach chyba się steruje paliwem a silnik dobiera powietrze więc lejacy wtrysk może być przyczyną jednak nie jest to radosna przyczyną bo pociągnie za sobą sporo kłopotów.

Opublikowano

Lejący wtryskiwacz nie powoduje zwiększenia mocy, moc nie pochodzi tylko z ilosci paliwa.

Wystarczy myslec....

Zmien hamownie bo to jakas amatorka.

Wysłane z mojego SM-T705 przy użyciu Tapatalka

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg