Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dokładnie zgadzam się z powyższymi opiniami że ASD nie takie złe jest jak wszyscy piszczą w internetach.

Wiele osób wyrabia swoją opinie po tym co słyszą z nagrań na YT a to co na żywo słychać w aucie to dwa różne światy.

Na początku zanim pojeździłem autami z tym to myślałem nad wykodowaniem tej funkcji ale po paru tysiącach km zostaje na pewno :P

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 170
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sześciocylindrowy motor o pojemności 3.0 litra (kod N55) kręci się do 7000 obr/min. jak szalony, a przy tym doskonale brzmi powodując gęsią skórkę na ciele. Jednostka pochodzi bezpośrednio z modelu M235i, ale korzysta z podzespołów silnika S55, który znajdziemy w M3/M4. Są to m.in. tłoki ze zoptymalizowanymi dla tulei żeliwnych pierścieniami górnymi, wyczynowe panewki, świece zapłonowe i wzmocnione łożyska główne wału korbowego. Warto też wspomnieć o wydajnieszym układzie chłodzenia z większymi intercoolerami. Rezultat? 370 KM, 465 Nm (500 Nm z funkcją Overboost), 0-100 km/h w 4.3 s (automat), 4.5 s (manual) i prędkość maksymalna 250 km/h (elektr. blokada).

http://www.topgear.com.pl/garaz/fascynacje/10-rzeczy-ktore-musisz-wiedziec-o-bmw-m2/2zxezd

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam Koleżanki i Koledzy

Ja własnie zamówiłem białą m2. Dostawa najwcześniej na kwiecień 2017. Dlatego zarejestrowałem się żeby jakoś przeczekać ten szmat czasu :)

Opublikowano
Oj , faktycznie musisz być cierpliwy :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czy ich p.....lo tyle miesięcy czka się na prosiaka turbo. A tu proszę M2. U kogo zamówiłem? I jaki rabat?
Opublikowano
Witam Koleżanki i Koledzy

Ja własnie zamówiłem białą m2. Dostawa najwcześniej na kwiecień 2017. Dlatego zarejestrowałem się żeby jakoś przeczekać ten szmat czasu :)

O to ci wspólczuje czekania ja bym nie dał rady :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ja też szczerze współczuję. Brałbym ze stocku cokolwiek... w końcu tutaj o silnik i prowadzenie głównie chodzi ... żeby mieć od ręki.

Opublikowano (edytowane)

Niestety trzeba dlugo czekac, bo produkcja w wiekszosci leci do Usa, a poza tym Bmw bedzie tak jak w przypadku 1M limitowac produkcje - podobno ma byc podobna ilosc sztuk jak 1M, co dobrze wrozy na przyszlosc, bo auta nie beda zbyt duzo tracic na wartosci :)

Duzy plus kupna tego modelu jest tez taki, ze import z Usa nie zabije i nie obnizy cen jak w przypadku M3/M4, dlatego ja tez zamowilem i czekam do kwietnia :/

Auta od reki nie istnieja i nie beda istniec, bo salony maja zakaz kupowania M2 na salon, mozna zamawiac tylko bezposrednio do klienta.

Edytowane przez maksss
Potrzebujesz porad car detailingu,kosmetyków - pisz na PW :)
Opublikowano

BMW nowego nie kupowałem, ale na inne marki można dostać lepsze ceny u brokera niż w salonie, więc dużo zależy kto ma jakie znajomości w salonie, bądź jak bardzo jest zmotywowany do znalezienia najlepszej ceny...

No ale w przypadku zakupu M2 pewnie cena nie miałaby aż takiego znaczenia. Chociaż może się mylę. Taka gotówką jeszcze nigdy nie dysponowałem :-)

Opublikowano
Bmw bedzie tak jak w przypadku 1M limitowac produkcje - podobno ma byc podobna ilosc sztuk jak 1M

.

Bzdury opowiadasz, już został zapowiedziany FL na 2018. M2 obecnej generacji łącznie z FL ma być produkowane do 2020, potem nowy model.

Opublikowano
Bzdury opowiadasz, już został zapowiedziany FL na 2018. M2 obecnej generacji łącznie z FL ma być produkowane do 2020, potem nowy model.

pożyjemy, zobaczymy, ja mam informacje ze żródła, a nie z internetu czy tv :) w kazdym razie bez spiny kolego :)

Potrzebujesz porad car detailingu,kosmetyków - pisz na PW :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sławomir wiesz już kiedy będzie Twój, potwierdza się październik?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bmw bedzie tak jak w przypadku 1M limitowac produkcje - podobno ma byc podobna ilosc sztuk jak 1M

.

Podaj jakieś info odnośnie FL dla M2. To ma być w 2018 roku czy model 2018 w lipcu 2017.

Opublikowano
Będzie jak będzie. Serio bez spiny na to czekam i tak cały wrzesień jestem w USA, także bez znaczenia to dla mnie teraz.
  • 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Póki co nic nie jest potwierdzone. Tymczasem Audi pokazało wczoraj RS3 sedan 400 kM. Czy BMW M2 będzie mieć silnik S55 o mocy 400 kM?