Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Panowie przy odpaleniu auta napis servis i ikona źółta mikrofiltr z wiatrakiem

najgorsze jest to że przy próbie kasowanie resetu dalej jest to samo to g.... nie chce się wykasować

co zrobić?

jakiś sensor padł ?

w komp nie ma błędów, miał ktoś coś takiego podobnie ?

http://s13.postimg.org/u4da83nyf/IMG_0222.jpg

Opublikowano
U mnie bez problemu poszło za pierwszym razem i wyskoczył dystans do kolejnej zmiany mikrofiltra 31000 km.może coś robisz nie tak , spróbuj jeszcze raz tylko powoli i na spokojnie.
Opublikowano

Robiłem to na spokojnie zauważ że u mnie są same kreski nie ma żadnych dat nawet

wk... już mnie ten samochód

myślę że to jakiś sensor się posypał, szukałem na forum i nikt nie ma z tym problemów tylko tu taka akcja

Opublikowano
Żądnego sensora nie ma, wszystko jest w liczniku. Coś źle robisz :)

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Dokładnie , ustaw datę i godzinę i nie powinno być problemów.Musisz mieć ustawioną datę bo komputer określa datę i kilometry do następnej zmiany.
Opublikowano
Data jest ok godz tez, wczoraj odłączyłem akumulator na 3 min i się wyzerowało wszystko ok niestety dziś się zaświeciło i znów lipa ktoś jeszcze ma jakiś pomysł ?
  • 1 rok później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mam ten sam problem nie ma reakcji po wciśnięciu i trzymaniu przycisku. Data na wymianę filtra ustawiona jest na 07/2016. Godzina i data ustawiona przy próbie cofnięcia aktualnej daty do 07/2016 kontrolka zmienia tylko kolor z czerwonej na żółtą.

Udało mi się dzisiaj skasować inspekcję. Na odpalonym silniku wcisnąłem przycisk przy zegarach i trzymałem ok.10s Następnie wskoczyła czerwona ikonka filtra kabinowego i za moment zamiast niej napis RESET.