Skocz do zawartości

Zimno w BMW E36I

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,mam problem w moim w bmw jest zimno,czy termostat ma coś z tym wspólnego? :mad2:
Opublikowano
Pewnie, że ma. Jeśli jest cały czas otwarty to ogrzewanie może słabo działać.
http://www.dami.pl/~wiktorc/BMW/tuning.jpg
Opublikowano

albo masz klimę w funkcji non-stop open :twisted2:

napisz coś wiecej to może ktoś podpowie ci co zrobić aby przywrócić ciepło w Twojej Buni, czy jest letnie czy wogóle lodowate czy stało się to po jakiejś wymianie czy naprawie ,itp. :hand:

Opublikowano

agatjacek Przede wszystkim najpierw napisz jak masz ustawiony nadmuch bo nie wiem czy wiesz ale w BMW (nie wiem czy w każdym) ale w E36 na pewno jak masz ustawiony nadmuch na twarz to zawsze bedzie Ci leciało zimne powietrze. Tak, że sprawdź jak jest jak ustawisz na szybę czy też nogi.

Jeżeli nie ma cieplego w ogóle to moze być wiele powodów :

-źle odpowietrzony uklad

-termostat

-a nawet spotkalem sie z czymś takim że komuś pękła nagrzewnica i już jej nie założyl :) tylko zrobil obieg bez niej :)

tak że najpierw sprawdź to co napisałem na początku... pozdroo

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za rady, właśnie wróciłem z garażu i nic,nadmuch ustawiałem różnie, na wszystkie sposoby i nadal wieje chłodem,temperature i wentylator ustawiałem na maksa i na minimum i dalej chłod.Nie ma różnicy czy nawiew skieruje na nogi czy szybe,jest zimno.

pozdrawiam :(

Opublikowano
a może sam panel sterowania masz uszkodzony ?
Opublikowano
A może Ci się zaciął elektrozawór w pozycji "zamknięty" i nie puszcza płynu na nagrzewnicę ?
Opublikowano
  • Autor

Witam

Może i faktycznie zacioł się elektrozawór, bo rurki które prowadzą z silnika do nagrzewnicy są zimne,da się naprawić elektrozawór czy muszę kupić nowy?.

Opublikowano
Witam

Może i faktycznie zacioł się elektrozawór, bo rurki które prowadzą z silnika do nagrzewnicy są zimne,da się naprawić elektrozawór czy muszę kupić nowy?.

puknij w niego parę razy np.drewnianym końcem młotka,powinien się odwieśić (jeżeli to jego wina).