Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pewnie, że ma. Jeśli jest cały czas otwarty to ogrzewanie może słabo działać.
http://www.dami.pl/~wiktorc/BMW/tuning.jpg
Opublikowano

agatjacek Przede wszystkim najpierw napisz jak masz ustawiony nadmuch bo nie wiem czy wiesz ale w BMW (nie wiem czy w każdym) ale w E36 na pewno jak masz ustawiony nadmuch na twarz to zawsze bedzie Ci leciało zimne powietrze. Tak, że sprawdź jak jest jak ustawisz na szybę czy też nogi.

Jeżeli nie ma cieplego w ogóle to moze być wiele powodów :

-źle odpowietrzony uklad

-termostat

-a nawet spotkalem sie z czymś takim że komuś pękła nagrzewnica i już jej nie założyl :) tylko zrobil obieg bez niej :)

tak że najpierw sprawdź to co napisałem na początku... pozdroo

Opublikowano

Dzięki za rady, właśnie wróciłem z garażu i nic,nadmuch ustawiałem różnie, na wszystkie sposoby i nadal wieje chłodem,temperature i wentylator ustawiałem na maksa i na minimum i dalej chłod.Nie ma różnicy czy nawiew skieruje na nogi czy szybe,jest zimno.

pozdrawiam :(

Opublikowano
A może Ci się zaciął elektrozawór w pozycji "zamknięty" i nie puszcza płynu na nagrzewnicę ?
Opublikowano

Witam

Może i faktycznie zacioł się elektrozawór, bo rurki które prowadzą z silnika do nagrzewnicy są zimne,da się naprawić elektrozawór czy muszę kupić nowy?.