Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chcę się przesiąść z e36 2.0 na coś "nowszego" no i wygodniejszego. Silnik 2.8 bo niskie spalanie i eksploatacja nie wymaga zbyt dużego wkładu pieniędzy.

Sprzedawca udostępnił mi filmik jak wygląda karoseria (rdzawki itp.) i wnętrze z bliska, oraz jak odpala na zimnym silniku. Trochę mam daleko do słupska (ok 300km), mógłby ktoś coś o niej powiedzieć albo jeśli ktoś jest z tej miejscowości to obejrzeć? Taka prośba ponieważ nie chce się kulać łącznie 600km, żeby wrócić zły i smutny do domu bez auta :)

http://olx.pl/oferta/bmw-e-38-2-8i-manual-CID5-ID4zwOd.html

Filmik:

https://youtu.be/dpfz8xNXlko

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Auto z VIN się zgadza.Jeśli masz czas,chęci i możliwości związane z blacharką to...Tylko szkoda będzie jechać tyle,by na miejscu zobaczyć np.zły stan silnika czy skrzyni biegów.A i przebieg może być cofnięty o ... nie wiadomo ile.
Opublikowano

Za bardzo niema o czym pisać.

Auto wygląda na zmęczone życiem i na pewno bedzie wymagało inwestycji.

W przednim zderzaku brak dysz od spryskiwaczy, błotnik prawy przód w innym odcieniu. Kiepsko spasowany przód. Rdzy też nie mało.

Pierwszy raz widzę takie zagłówki foteli, wg mnie nie tak z fabryki nie wyjechała.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano
Uważam że nie będzie cię stać na eksploatacje bo użyłeś zdania '''' nie wymaga zbyt dużego wkładu pieniędzy" żadna dosłownie żadna siódemka w eksploatacji nie jest tania , a tutaj masz egzemplarz który z racji wieku będzie potrzebował inwestycji chyba że od razu zainwestujesz 10 tyś+ po kupnie aby doprowadzić do stanu bez stresowego (chociaż nie wiem czy ta kwota by starczyła przy e38) i będziesz wiedział co masz , zastanów się bo obawiam że to nie jest dobry pomysł.
Opublikowano
Ja dodam że spalanie jak pisze autor ze oszczędne to przy bmw 7 w 2.8 nie jest małe, a szału w osiagach nie ma . Komfort jak najbardziej na plus ,samochód duży ciężki , przykladowo kolegi automat po mieście 2.8 plus klima łykal 19l ,20 l gazu przy jego jeździe ;) a eksploatacja wymiana cześć zawieszenia tarcze i inne tego typu rzeczy nie są w cenie części E36 , wiec jak kolega będzie przesiadać się na e38 to musi liczyć się z dużo wiekszymi kosztami czesci mowa oczywiście o dobrych zamiennikach , lemforder , meyleHD itp.
Opublikowano
Uważam że nie będzie cię stać na eksploatacje bo użyłeś zdania '''' nie wymaga zbyt dużego wkładu pieniędzy" żadna dosłownie żadna siódemka w eksploatacji nie jest tania , a tutaj masz egzemplarz który z racji wieku będzie potrzebował inwestycji chyba że od razu zainwestujesz 10 tyś+ po kupnie aby doprowadzić do stanu bez stresowego (chociaż nie wiem czy ta kwota by starczyła przy e38) i będziesz wiedział co masz , zastanów się bo obawiam że to nie jest dobry pomysł.

Okej, że aż tyle będzie trzeba włożyć na start to się nie spodziewałem, bardziej myślałem o kwocie 5000zł :|

Ja dodam że spalanie jak pisze autor ze oszczędne to przy bmw 7 w 2.8 nie jest małe, a szału w osiagach nie ma . Komfort jak najbardziej na plus ,samochód duży ciężki , przykladowo kolegi automat po mieście 2.8 plus klima łykal 19l ,20 l gazu przy jego jeździe ;) a eksploatacja wymiana cześć zawieszenia tarcze i inne tego typu rzeczy nie są w cenie części E36 , wiec jak kolega będzie przesiadać się na e38 to musi liczyć się z dużo wiekszymi kosztami czesci mowa oczywiście o dobrych zamiennikach , lemforder , meyleHD itp.

Szału nie potrzebuje, byleby jechała i była sprawna mechanicznie. Hm, że części nie są w cenie e36 to akurat mi wiadomo :). Co do spalania to porównywałem większe silniki w tym modelu, no i to jest manual a nie automat, więc spalanie na plus :).

W każdym bądź razie dzięki za komentarze i opinie, przemyślę to i zastanowię się może nad e39 jeśli faktycznie te siódemki są aż tak drogie w utrzymaniu.

Pozdrawiam

Opublikowano
a jeszcze ogladajac filmik z yt , to lakier prawie w kolo do malowania ,wszedzie pryszcze , drzwi,blotniki ,przod, tyl , i powiem Ci ze drzwi moim zdaniem nie nadaja sie nawet do powtornego lakierowania bo na 99% ranty drzwi sa zjedzone ! tak wiec te 5 tys to moze na blacharke ci wystarczy ;) wnetrze : skory ,boczki ,podsufitka wszystko sie odkleja i zaczyna odpadac . Strasznie zmeczone zyciem ;l jeszcze jak dojdzie cos z zawiechy do wymiany to 10 tysi systemem gospodarczym moze doprowadzi auto do stanu uzytkowania . ale ja bym sie w ten egzemlarz nie pchal lepiej dolozyc i szukac czegos w lepszym stanie ;)
Opublikowano

W porządku, poszukam jakiegoś e36 2.5 (albo jak się uda 2.8) do 10 tyś. Zostanę przy tym co już dobrze znam :)

Pozdrawiam i dziękuję za wypowiedzi :)