Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Bardzo mi się dobrze jeździ 1er, brakuje mi tylko tego czym dysponujesz, czyli 25d i ZF :mrgreen:

No jedyneczka to bardzo sprawne i fajne autko :D Wnętrze mi się tylko trochę już opatrzyło, ale to moja indywidualna przypadłość ;)

25d i automat tworzą bardzo przyjemną kombinację, jak się z nią już rozstawać, to z żalem, ale z drugiej strony nie ma to jak kupowanie sobie zabawek będąc dorosłym chłopem :)

Ciężko o godną alternatywę :cool2:

Stosunek osiągów do spalania, jest trudny do pobicia.

Prowadzenie jest ponad przeciętną, większość konkurencji nawet się nie zbliża.

Drugą młodość daje program, 260 ps powinno dać dużo frajdy, w Twoim przypadku box, bo chyba masz jeszcze gwarancje.

Audi A4 2.0Tq /CompSport stage 1/

BMW F20 /CompSport stage 1/ - było

BMW G21 318d - jest

• Odpowiedzi 137
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Drugą młodość daje program, 260 ps powinno dać dużo frajdy, w Twoim przypadku box, bo chyba masz jeszcze gwarancje.

Co do osiągi/spalanie, to nie tyle co trudny do pobicie, co na rynku nowych samochodów aktualnie nie do pobicia ;)

W UK generalnie nawet box odpada na gwarancji, przynajmniej jeśli zależy Ci na bezproblemowej sprzedaży (bezproblemowej w sensie- jeszcze nie zdecydujesz, że auto chcesz sprzedać a już jest kupiec i oferta), no a program pewnie, tylko, że musiałbym czekać do okresu z po gwarancji, a tyle mi się nie chce czekać :D

Noi aspekt kupienia czegoś nowego, co nie jest podobne do poprzednika a ma sporo wspólnych cech (małe, zwinne, większa moc), budujesz sobie bezcenne doświadczenie motoryzacyjne ;) I później nie "januszujesz" w towarzystwie, oceniając auta o których dużo nie wiesz z praktyki tylko gazet.

Noi jedna z nielicznych wad 125d... Dźwięk silnika/wydechu, tutaj nic nie pomoże ;)

http://zapodaj.net/images/2f26374e0c65b.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Co do osiągi/spalanie, to nie tyle co trudny do pobicie, co na rynku nowych samochodów aktualnie nie do pobicia ;)

W UK generalnie nawet box odpada na gwarancji, przynajmniej jeśli zależy Ci na bezproblemowej sprzedaży (bezproblemowej w sensie- jeszcze nie zdecydujesz, że auto chcesz sprzedać a już jest kupiec i oferta), no a program pewnie, tylko, że musiałbym czekać do okresu z po gwarancji, a tyle mi się nie chce czekać :D

Noi aspekt kupienia czegoś nowego, co nie jest podobne do poprzednika a ma sporo wspólnych cech (małe, zwinne, większa moc), budujesz sobie bezcenne doświadczenie motoryzacyjne ;) I później nie "januszujesz" w towarzystwie, oceniając auta o których dużo nie wiesz z praktyki tylko gazet.

Noi jedna z nielicznych wad 125d... Dźwięk silnika/wydechu, tutaj nic nie pomoże ;)

125d jeździ jak gti za 1/2 ceny paliwa.

Dzwięku nie przeskoczysz, mały diesel to młockarnia i koniec kropka.

Pytanie o alternatywę niestety rozbija się o budżet, żeby nie było podobne to inna marka, a tu już schody się zaczynają.

Alfa Giulia QV jest świetna, bardzo mi się też podoba Maseratti Quattroporte :mrgreen:

No i wychodzi, że kupiłeś auto które nie bardzo jest na co zamienić :wink:

BMW G21 318d - jest

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Chyba nie bardzo jest na co czekać (fwd).
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Albo taki cichociemny wynalazek ;)

Jako alternatywa dla 3er :wink:

BMW G21 318d - jest

Opublikowano

125d jeździ jak gti za 1/2 ceny paliwa.

Dzwięku nie przeskoczysz, mały diesel to młockarnia i koniec kropka.

Pytanie o alternatywę niestety rozbija się o budżet, żeby nie było podobne to inna marka, a tu już schody się zaczynają.

Alfa Giulia QV jest świetna, bardzo mi się też podoba Maseratti Quattroporte :mrgreen:

No i wychodzi, że kupiłeś auto które nie bardzo jest na co zamienić :wink:

Nad Maseratti to się faktycznie zastanawiam... Czy nie wybrać tego auta na mój ślub w tym roku :D

Giulia QV piękna sprawa, ale utrata wartości przeraża, żeby nie powiedzieć, że baaaardzo przeraża ;)

Noi jak 125d ma jeździć jak gti, pali sporo więcej niż średnia :D

Chyba nie bardzo jest na co czekać (fwd).

Otóż to ;)

Tzn prawda jest taka, że jak teraz szukam to fwd/awd, żeby mieć co i jak porównać i żeby zostało na całe życie :D

Ale generalnie przez sentyment do Marki, fwd powinno być zabronione (chociaż rozumiem ich postępowanie, kasa kasa kasa)

I co jak co, śniego ostatnio lekko przysypało, a ja na letnich :D :D :D Przede mną Corsa 25km/h a ja się cykam wyprzedać, bo zaspy małe i za dużo ruskiego jutupka :)

Albo taki cichociemny wynalazek ;)

Jako alternatywa dla 3er :wink:

Co do Volvo, to miałem nawet już wstępną rezerwację terminu w fabryce (XC60 245KM auto), ale chyba za wcześnie na tzw szuwa i wrócił pierwotny pomysł do małego auta z większą mocą...

Opublikowano

Skoro nie masz budżetu na auto marzeń, to po co wymieniać dobre auto na siłę? :]

A co do boxa, coś nie wierzę, możesz brać przecież boxa z gwarancją.

• Członkowie klubu
Opublikowano
XC60 to strasznie stara buda, wiem że z tego powodu ceny atrakcyjne ale mało przydatnych rzeczy można tam umieścić (np. nie mają świateł adaptacyjnych, rozpoznawania znaków itp.)
Opublikowano
Sławomir dobrze Ci pisze, patrz na niego. Chciał Peugeot-a, aż że to jeszcze nie jego półka cenowa (sfera marzeń) to wziął M2 :) A tak na serio jak dobrze jeździ to po co ? Ja wiem, że każde auto się nudzi, ale to znaczy że czas na grube mody :roll:

207GTI (175THP) na tor

Tutaj klik: http://www.peugeot207club.pl/viewtopic.php?t=5609

VW Golf mk5 1.9TDI ASZ + GTD1752 (daily)

BMW E46 320D ///M (od czasu do czasu)

Opublikowano
Skoro nie masz budżetu na auto marzeń, to po co wymieniać dobre auto na siłę? :]

A co do boxa, coś nie wierzę, możesz brać przecież boxa z gwarancją.

No ale M2 to nie moje auto marzeń :D

Robie co mogę, ale obawiam się, że 125d spędziło by ze mną jeszcze sporo czasu, żebym na Huracan`a zarobił :D

Noi nie na siłę, mam kupca, rabaty jakie dostałem przy zakupie minus cena sprzedaży daje naprawde przyzwoity wynik, więc to jest jeden z głównych powodów ;)

Sławomir dobrze Ci pisze, patrz na niego. Chciał Peugeot-a, aż że to jeszcze nie jego półka cenowa (sfera marzeń) to wziął M2 :) A tak na serio jak dobrze jeździ to po co ? Ja wiem, że każde auto się nudzi, ale to znaczy że czas na grube mody :roll:

jw + poprostu przyszedł moment, że czemu nie ;)

Mam ślub w tym roku, więc to by był taki ostatni "kawalerski", mamy 2 auta, noi niestety musi tak zostać, jakbym miał z 2 robić 1, to coś jeszcze lepszego by się ulepiło.

Btw fajne rabaty na 530d mają w UK aktualnie, więc pewnie wszędzie może być podobnie, stara buda oczywiście.

XC60 to strasznie stara buda, wiem że z tego powodu ceny atrakcyjne ale mało przydatnych rzeczy można tam umieścić (np. nie mają świateł adaptacyjnych, rozpoznawania znaków itp.)

No właśnie ta starość budy...

A rabaty na całe XC60 są, to fakt, ale 245KM wywalają z magazynów, więc tu był wręcz combo :D

• 1 miesiąc temu...