Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam takie pytanie do was

mam bmw 525ivanos 92 rok dzisiaj jechałem z gór do domu i w pewnym momencie auto osłabło straciło moc i po chwili zgasło szybka diagnoza i sie okazało że sie spalił bezpiecznik nr.25 wymieniłem go <30a> i tak już nie zapalił okazało sie że pompa paliwa sie nie kręci po wyjęciu pompy i podłączeniu do akumulatora chodzi normalnie okazało sie że na wtyku kostki jes brak zasilania dla pompy gdzie szukac dalej braku prądu bezpieczniki wszystkie są dobre a przekaznik pompy niewiem gdzie jest ? i druga sprawa jesli przekaznik bedzie ok. to gdzie dalej szukac usterki ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
... pod kanapą :wink:

musisz poderwać siedzenie do góry , tam też są bezpieczniki i przekaźniki

A skąd Ci się to wzięło?

Przekaźnik pompy paliwa jest w obudowie razem z komputerem silnika, czyli po przeciwnej stronie komory silnika niż skrzynka z bezpiecznikami.

Standardowo są tam trzy przekaźniki: pompy paliwa, grzałki sondy lambda i główny silnika. Sprawdż je, może się jakiś kabel przetarł i zwarł do masy lub coś podobnego. Od tego przekaźnika do pompy leci bezpośrednio przewód.

Kai
Opublikowano
Witam,przyłącze się do tematu,mam identyczną sytuację z tym że na krótko pompa działa natomiast do bezpiecznika prąd nie dochodzi i niewiem który przekażnik za to odpowiada,mam jeszcze pytanie czy prąd najpierw dochodzi do bezpiecznika czy przekażnika. :(
Opublikowano

ja tez tak mialem

tyle ze jak po wyjeciu pompy na krotko odpalila, to pozniej w baku tez odpalila.... pare razy. i znowu przestala dzialac.

robilem takie hocki klocki ze 2 razy, a pozniej wymienilem pompe, szkoda bylo czasu na zabawe. tym bardziej ze jej sie nie da naprawic.

obawiam sie panowie ze wasze pompy koncza swoj zywot, objawia sie to dokladnie tak jak opisujecie.

ja kupilem podrobke na allegro. po 4miesiacach nadal dziala :-)

Rafi DJYendruh

sharky: srebrne E24 635 CSiA

Citroen XM oraz GMC Savana

GG # 142068

[email protected]

Opublikowano
Miałem podobny problem brak zasilania pompy ale również był brak iskry.problem był z czujnikiem połozenia wału. :mad2: No ale zeby do tego dojsc musiałem wybulic 200zł :shock: za sama diagnoze u pewnych speców od BMW we Wrocławiu. Także sprawdz moze czujnik wału moze uchroni Cię to przed wydaniem 200 za sama diagnozę :duh:
Opublikowano

znalazłem już przyczyne awari !!!

to pompa paliwa ale dziwne bo działa i pompuje paliwo ale nie trzyma cisnienia koleś porzyczył mi swoje bmw i przełożyłem pompe z jego zbiornika do siebie i auto zapaliło na dotyk i chodzi super!!! teraz mam mały dylemat poradzcie czy kupić używaną firmową pompe czy lepiej podróbe z allegro?

Opublikowano

nie wiem czy by pasowala do bmw, ale moj brat kupil ostatnio sportowa pompe paliwa walbro do 200sx i samochod odzyl. Cena za nowke 380 zl. Przelozylismy pompe w pol godziny.

Po przygladnieciu sie pompie od e34 :

http://www.allegro.pl/item105833249_pompa_paliwa_bmw_e34_e_34_2_5_24v_m50_oryginal.html

mysle zeby z malymi przerobkami podeszla :

http://sklep.pws.com.pl/index.php?cPath=24_87

Była E34 M50 2.5 24v :) czerwona

Była Lancia Lybra 2.4 jtd SW lx 2000

Jest Citroen c5 2.2 hdi 2001 exclusive

Jest E34 524 td 1991

1997 YZF 750R (4hd)- sold- nastepny sezon juz hayabusa

http://img244.echo.cx/img244/9103/podavatar6bx.jpg

Opublikowano
ja u siebie z braku sianka zainwestowalem w podrobke z allegro za ok 180pln i jak na razie smiga dobrze. co prawda cos w tym musi byc ze daja na nia 6miesiecy gwarancji...... ale odpukac- na razie jezdzi :-) a okres gwarancji sie konczy niebawem.

Rafi DJYendruh

sharky: srebrne E24 635 CSiA

Citroen XM oraz GMC Savana

GG # 142068

[email protected]