Skocz do zawartości

Ringi CCFL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wlasnie spalila mi sie swiatlo mijana i pomyslalem czas wymienic swiatla na cos efektywniejszego :P Zobaczyłem ta aukcje http://allegro.pl/4x-ringi-ccfl-swiatla-dzienne-bmw-e36-e38-e39-e46-i5548951803.html czy te Ringi CCFL latwo zamontowac do e46 lift? Robil ktos z was to juz kiedys? Czy dlugo z tym schodzi i czy latwy jest montaz?
Opublikowano
  • Autor
a ciezko jest z podlaczeniem w sensie okablowanie czy nie? bo demontaz plastikowej oslony lampy jest prosta:P
Opublikowano
  • Autor
a te co wkleilem slabo swieca? nie oplacalne sa?
Opublikowano
Miałem je w aucie założone. Przez pierwsze parę tygodni świeciły ładnie i dosyć mocno wyrazistym światłem z czasem jakby lekko przygasły pierw jeden, potem reszta. Po roku wywaliłem to ustrojstwo i raczej już nie założę, na pewno nie tych z aukcji. Widać, że chiński chłam i w takim też opakowaniu je dostaniesz. Możliwe, że SMD mają lepsze wykonanie nie wiem i na razie się nie przekonam :)
Opublikowano
  • Autor
a jak z podlaczeniem gdzie posciles kable zeby ich nie bylo widac gdzie ukryles przetwornice i jak wyglada podlaczenie do czego to mam podlaczyc bo jestem w to zielony xd
Opublikowano
  • Autor
i jaka wielkosc tam wchodzi 4x 131mm czy 2x 131 i 2x 146mm?
Opublikowano

również polecam Ci dopłacić do SMD 2 gen z Jafry. Kupiłem je 2 lata temu i nie żałuje wydanej kasy. Robią robotę :)

A co do montażu to wystarczy poszukać na forum, albo wpisać zwyczajnie w youtubie montaż ringów e46 i masz masę filmów.

Przykładowo pierwszy z brzegu https://www.youtube.com/watch?v=gwgYvEu7atY

Opublikowano
  • Autor
ok rozkrecilem lapmy i pomierzylem ale juz neistety wczoraj zamowilem te CCFL;/ ogladnalem ten filmik wszystko spoko ale nadal tam niewidze gdzie podlaczyc te kable
Opublikowano

Ja mam Jafry SMD 2 generacji i mam podpięte w prawym górnym rogu pod maską - odkręciłem czarną pokrywkę i miernikiem znalazłem plus po zapłonie. Wpiąłem się i hula :)

Co do postojowych to w NCS Expert wyłaczyłem pokazywanie błędu spalonych żarówek :)

Opublikowano
CCFL witam mam pytanie czy jest sens zakładać ringi ? dodam auto polift 2004r na xenonie.. chodzi o to czy jeśli np po uruchomieniu auta jak się przyjży w nocy na ścianie to widać jak światła postoje delikatnie pulsują to czy ringi nie będą mrugały?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Będą, jak wymienisz dwumasę to przestaną.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Maniuś ta wiekopomna chwila nastąpi w najbliższym tygodniu :norty:

Trza by jakieś przyjęcie zorganizować po udanej wymianie :mrgreen:

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Co to za wiekopomna chwila? Zakładanie starej dwumasy w miejsce starej dwumasy? Co to ma niby zmienić? Nie wspominając o starej tarczy..W sumie może chociaż postojówki przestaną drgać. Mechanik robi to za przyczepę ziemniaków czy jak?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Dam znać w tygodniu.. bo coś bym tutaj napisał ale jak mechanik moze czyta coś na forum to jeszcze cena pójdzię w górę :norty:
Opublikowano
  • Autor
czyli poprostu w miejscu gdzie mam podpiete postojowki wkladam te kabelki od przetwornicy ta? a co ze swatlami mijania? odpinam je zeby efekt ringow byl lepszy czy zostawic i jak to czyta kompoter xd
Opublikowano
Nie za bardzo rozumiem ? ? ? ? Najlepiej wyrzuć te ringi. A jeżeli masz już je i chcesz podłączyć to pod postojowe i jeżeli chcesz na nich jeździć to włączasz same postojowe. Po co chcesz rozłączać mijania ? :mad2:
Opublikowano
  • Autor
ahaaaaaa to tak dziala :DDDDD dzieki :D mysalem ze je sie podpina pod mijania :D
Opublikowano
miałem kupić ringi to sprzegło pokrzyżowało :norty: ale za mej kadencji e46 jeszcze będzie miało ringi :norty:
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
miałem kupić ringi to sprzegło pokrzyżowało :norty: ale za mej kadencji e46 jeszcze będzie miało ringi :norty:

tylko uważaj na kumatych policjantów, montaż czegokolwiek w oryginalne lampy samochodowe (nawet niebieskich pokojówek) może skończyć się odebraniem dowodu rejestracyjnego ... : :cry2:

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
I na sarny, bo dopiero zaczną rzucać się pod takie bajeranckie auto.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

a ja ciągle czekam na zdjecia e46 któremu ringi pasują....

jeszcze takiego nie widziałem....

moze to bedzie bmw stanisława ?

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
Nie nie ja tematu ringów odpuszczam nie chodzi już o te 100zł na ringi może potem.Zamiast 100zł na ringi wolę dać 110na nowy ogranicznik drzwi przednich bo muszę wymienić